Bankieren is eenvoudig

Als een financiële instelling tegenwoordig in de problemen komt, is het niet zo eenvoudig om aan uw spaargeld te komen. De pinautomaat spuugt immers niet alles in één keer uit. Als u uw euro’s wilt ontvangen, moet u deze meestal van tevoren bestellen. Bankcrashes treden meestal eerder op. Maar er is een nog elegantere manier om uw spaargeld veilig te stellen.

Staat uw geld nog veilig op de bank?

Er is niet altijd een reden om op de woorden van onze hoge functionarissen te vertrouwen. Dat werd opnieuw duidelijk na de uitspraken van minister Desselbloem tijdens de bankencrisis op Cyprus. De rijen bij banken kunnen onaangenaam lang worden als spaarders gaan betalen voor reddingsoperaties voor banken. Niet nu, maar later.

Zullen spaarders in de toekomst helpen betalen als de bank wordt gered?

Na de gebeurtenissen op Cyprus, toen deposanten voor het eerst financieel verantwoordelijk werden gehouden, is een nieuw tijdperk aangebroken. De Europese Unie streeft naar structurele maatregelen om spaarders medeverantwoordelijk te maken voor bankfaillissementen.

Dus de bezorgdheid van mensen die geld op hun bankrekening hebben, neemt toe. Moet je het wel of niet opnemen? En hoewel er een eenvoudigere manier is om uw spaargeld veilig te houden, is er ook een manier om de bank en haar adviseurs te slim af te zijn. In plaats van elk uur in de banklobby te kijken of de geldautomaten nog werken, is er een alternatief voor spaargeld op je bankrekening hebben staan ​​en ’s nachts niet rustig kunnen slapen.

Hoe uw spaargeld opslaan?

Een persoon die geld op de bank heeft, is formeel een schuldeiser. genoeg! Maar wat een stress brengt dat tegenwoordig met zich mee! Je leent de bank iets dat ze kunnen gebruiken om veel leningen te verstrekken, aan iedereen. Alleen al om deze reden moet u uw geld opnemen en in een kluis deponeren. Technisch gezien maakt het tegenwoordig weinig uit, maar het zou niet langer de waanzin ondersteunen van roekeloos geld uitlenen. Maar er is een nog elegantere manier om uw geld veilig te houden (als papiergeld er een heeft) door uw crediteurstatus te wijzigen in de status van eigenaar.

Van schuldeiser tot eigenaar

Koppel het deponeren van effecten bij dezelfde bank als de rekening waarop de euro wordt gestort. Zodra er tekenen van problemen zijn, geeft u een opdracht en ruilt u uw spaargeld in voor iets dat u bezit en geen schuldeiser bent, zoals spaargeld en deposito’s.

Obligaties en aandelen behoren tot het eigen vermogen

In een noodgeval plaatst u online een bestelling en koopt u bijvoorbeeld obligaties in vreemde valuta: Australië, Canada, Noorwegen, Zwitserland. Als de bank failliet gaat, maakt het u niet uit: de obligaties zijn uw persoonlijke eigendom. Dit zijn activa waar de bank geen toegang toe heeft, activa die alleen in escrow worden gehouden. Of koop snel een paar aandelen, maar neem dan de koersschommelingen voor lief. Maar deze aandelen zijn ook in bezit. U kunt trouwens ook effectendepots overmaken.

Houd er rekening mee dat u uw spaargeld beter niet kunt omzetten in certificaten van uw bank. In het slechtste geval kunnen het achteraf gewoon stukjes rommel zijn.

Het is niet verstandig om je spaargeld op te nemen

Je kunt natuurlijk ook je spaargeld opnemen en op een klontje onder je kussen slapen. Maar deze katoenvezels zijn pas iets waard als anderen vinden dat ze iets waard zijn. Bankbiljetten hebben geen waarde, maar ze hebben wel een prijs. Maar op het effect van dit bijgeloof kan meestal langer worden vertrouwd dan de hooggeplaatsten prediken, vooral vlak voor het weekend!€