Banken, goedkope banken en betalingen

Een goedkope betaalrekening graag, want het leven is al duur genoeg. Goedkoop bankieren en betalen is zo fijn. U kunt op deze manier geld besparen of zelfs een gratis betaalrekening en een gratis spaarrekening afsluiten. Er zijn ook banken in Nederland die gratis een betaalrekening aanbieden of rente betalen over de betaalrekening. Daarnaast is het openen van een spaarrekening meestal ook gratis. Ga dus op zoek naar een goedkoop betalingsplan.

Welke bank is goedkoop met zijn zichtrekening?

Banken klagen over de kosten van betalingstransacties. McKinsey&Company heeft wel eens onderzoek gedaan naar het betalingsverkeer in Nederland. Dit resulteerde in het rapport Betalingen in Nederland: een onderzoek naar de opbrengsten en kosten van het bankwezen. Hieruit blijkt dat Nederlandse banken in totaal EUR 23 miljoen verliezen lijden op betaaldiensten, die naar verwachting zullen blijven stijgen. Verrassend genoeg maakt vooral het particuliere segment verlies. Als de winst van valuteren door Europese regelgeving wordt afgeschaft, is het natuurlijk duidelijk dat banken steeds meer gaan vragen voor hun betaaldiensten. En deze betaalpakketten, inclusief kaarten en dergelijke, zijn de afgelopen jaren al flink duurder geworden. Het zal niemand zijn opgevallen dat de spaarrentes bij grote banken ook niet te hoog zijn, terwijl rood staan ​​bij deze banken duur is. Het dateren van de waarde is sinds 1 november 2009 verboden, maar de bankoverschrijving gaat nog steeds niet altijd even snel. Het Nederlandse betalingsverkeer is relatief goedkoop in vergelijking met de rest van de EU, maar u wilt waarschijnlijk niet meer betalen dan nodig is.

Waar kunt u goedkoop bankieren en betalen, een bankrekening openen?

Er zijn echter twee banken op de Nederlandse markt die goedkope betaalrekeningen aanbieden en er zelfs rente over betalen. Namelijk de Belgische bank Argenta en de ASN bank. Ze hebben duidelijk een gat in de markt aangeboord. Misschien volgen er meer.

Spaarrekening openen bij LeasePlan bank

Sommige banken hebben een betaalpakket nodig om een ​​spaarrekening te openen. Bij LeasePlan bank is dat bijvoorbeeld helemaal niet nodig. U spaart veilig met een hoge rente zolang u uw bankrekening bij een andere bank houdt.

Argentinië

De Belgische bank Argenta biedt niet alleen een spaarrekening aan, maar ook een gratis zichtrekening die rente uitkeert over positieve tegoeden. U kunt eenvoudig via tussenpersonen een rekening openen en vervolgens online betalen en sparen. Argenta maakt geen gebruik van valutering.

ING Bank

Maar banken hebben ook aandelen. Zo kunt u soms gratis gebruik maken van het betaalpakket als uw inkomen ook naar de bank is overgemaakt of krijgt u een extra kredietkorting op de hypotheekrente. Dit zijn vaak acties van korte duur, dus het is het beste om verschillende banken met elkaar te vergelijken op hun opties. Spaarrekeningen bij ING zijn gratis, maar het betaalpakket niet.

ABN AMRO: Nog maar 1 pakje over

Vanaf oktober 2020 biedt ABN AMRO 1 basisbetaalpakket aan, dat u naar wens verder kunt uitbreiden. Een verlenging kost extra, maar niet iedereen heeft bijvoorbeeld een creditcard nodig. Daarom zit de creditcard niet in het standaard betaalpakket, maar de bankpas en internetbank wel.

Slots goedkope betaalrekening, waar?

Grote banken controleren regelmatig de hoge kosten van het betalingsverkeer. En ze zullen waarschijnlijk alleen maar hoger worden. Het spreekt voor zich dat deze kosten worden doorberekend aan de consument. Als je dat niet doet, is het goed om te weten dat er makkelijke alternatieven zijn voor de bank en goedkoop om te betalen.

Lees verder