Banken en hun klanten: voordelen van bankieren

Maak zelf gebruik van de voordelen van de bank, stel uw voordelen veilig door banken goed te vergelijken. Als u de juiste keuzes maakt in lenen en sparen, profiteert u van de bank en niet andersom. Ga niet in het rood staan ​​met een hoge rente, maar ga sparen met de hoogste spaarrente of leen met de laagste rente. Het is even zoeken op internet, maar het is zeker mogelijk.

Profiteer zelf van de bank, niet andersom

Hoe kunt u gebruik maken van de diensten van de bank? Of je nu investeert, spaart of leent, er zijn nog genoeg manieren om een ​​goed rendement op je geld te krijgen. De bank is geen filantropische instelling en wil daarom geld aan u verdienen. Daar is niets mis mee, zolang je maar weet waar je aan toe bent en hoe je het kunt gebruiken. En in de praktijk is het niet altijd zo eenvoudig. Het vergt nogal wat onderzoek om te weten waar je aan toe bent. Val niet ten prooi aan de bank, maar zoek een bank die echt iets voor je kan en wil doen. Laat de bank een keer voor je werken, zorg dat je de juiste informatie krijgt en stel de juiste vragen aan de bank

In het rood staan ​​is duur omdat de rente hoog is

Zo is rood staan ​​vaak onnodig duur. Daarnaast kunt u ingeschreven staan ​​bij het BKR. Uit onderzoek van TNS IPO blijkt dat 82% van de Nederlanders nog steeds niet weet hoeveel rente ze betalen over hun lening. En dat terwijl de debetrente bij de meeste banken rond de 15% per jaar ligt. Rood zijn is makkelijk. U hoeft niets te doen tenzij u een bepaalde kredietlimiet afspreekt. Verder heb je er geen omkijken naar. Tenminste, dat denken velen. Banken zeggen verrast te zijn door de mate van onwetendheid van klanten. En dit, al zijn er veel mogelijkheden om goedkoop en slim geld te lenen. Zo is een persoonlijke lening veel goedkoper dan rood staan. Als je niet te veel wilt betalen, maar wel wat krediet tot je beschikking wilt hebben, ben je niet in het nadeel, maar sluit je een persoonlijke lening af. Het is nog goedkoper als u uw spaargeld behoudt.

Postorderbedrijven leveren duur krediet

Ook postorderbedrijven weten zeer hoge tarieven te rekenen, en het is niet altijd duidelijk hoe hoog die tarieven zijn. Soms loopt deze rente op tot 16% of meer. In veel gevallen zal de klant van niets weten. Op zijn beurt doet de leverancier van goederen alsof hij het niet begrijpt en ziet het niet als zijn zorg, maar als iets van de klant. Maar ja, als je er niet constant aan wordt herinnerd, wordt de hoge rente gewoon vergeten. Postorder is lekker makkelijk shoppen, niks op tegen natuurlijk, maar het is wel duurder. Daarom is de beste oplossing om de rekening zo snel mogelijk te betalen en niet op rekening te kopen. U koopt online maar betaalt direct. Zo bent u uit de schulden en hoeft u geen hoge rente te betalen.

De hoogste spaarrente van Nederland

Kortom, let op uw geld, laat u goed informeren en profiteer van waar de banken zijn. Bankaandelen daalden fors op de beurzen. Dit maakt ze steeds meer waard om te kopen. En hoe zit het met spaarrente: de rente is laag, maar de ene bank geeft zeker een hogere rente dan de andere bank. Kortom, maak er zelf gebruik van en neem geen genoegen met een lagere spaarrente bij een grote bank als dat niet nodig is. Er zijn in ons land veel banken die een aantrekkelijke spaarrente bieden waar u gebruik van kunt maken. Houd voordat u overstapt naar de beste spaarrekening altijd de top 5 banken met de hoogste spaarrentes van Nederland in de gaten.

Lees verder