Autolening of autolening – wat is goedkoper?

Hoe financiert u uw auto-aankoop? Een autolening en een autolening zijn twee manieren om geld te lenen om een ​​auto te kopen, maar een autolening is niet hetzelfde als een autolening. U kunt een auto ook op andere manieren betalen dan met de autodealer en zijn banklening. Het is vaak goedkoper om geen lening te krijgen bij hetzelfde bedrijf dat u de auto verkoopt. Geld lenen om een ​​auto te kopen is gemakkelijk en er zijn manieren om het goedkoop te doen.

Lening en leentermijn

Iedereen die verstandig leent, gaat ervan uit dat de looptijd van de lening overeenkomt met de levensduur van het product waarvoor de lening wordt geleend. Deze termijn wordt vaak uitgedrukt in maanden, maar bij een hypotheek kan dit vele jaren zijn. Bij een auto is 60 maanden als autolening niet ongebruikelijk. Uw leeftijd kan ook van invloed zijn op de looptijd die u wilt lenen. Bij een lange aflossingstermijn zijn de maandlasten lager omdat je minder snel aflost. Het voordeel van een korte aflossingstermijn is dat je sneller van de lening af bent en minder rente hebt betaald. Je bent vaak goedkoper uit.

Een autolening afsluiten als persoonlijke lening

Met een autolening bedoelen we meestal een lening voor particulieren. De looptijd van de lening is maximaal gelijk aan de looptijd van de economische waarde van de auto. Het is beter om voor een paar jaar te lenen, anders is de auto veel minder waard geworden terwijl je nog aan het afbetalen bent. Daarna wordt het kopen van een nieuwe auto een stuk lastiger als de leentermijn te lang is en je dubbele kosten moet betalen. Iedereen die kiest voor een persoonlijke lening voor een paar jaar met een vaste rente en vaste maandlasten weet op voorhand precies waar hij aan toe is. Kies je voor een lage rente, dan weet je zeker dat het een goede aankoop is. Het internet helpt u bij het vergelijken van rentetarieven. Het voordeel van ergens anders geld lenen dan bij de dealer is dat je dan makkelijker kunt onderhandelen over de prijs van de auto. Lage rentes bij de dealer gaan vaak ten koste van de inruilwaarde van de oude auto en andere kortingen.

Een autolening afsluiten als doorlopende lening

Een autolening is een verlengbare lening die wordt afgesloten bij een bank of kredietverstrekker. Hiermee loopt u de autodealer voor door elders te lenen tegen een variabele rente. Je spreekt een bepaald bedrag af met de bank en neemt af wat je nodig hebt om de auto te kopen. Ook is het verstandig om de hier afgesloten lening binnen enkele jaren terug te betalen, aangezien de waarde van de auto na verloop van tijd daalt. Overigens kan het teruggestorte geld ook gemakkelijk worden opgenomen voor andere uitgaven of een andere auto. Houd er rekening mee dat u leent tegen een variabele rente die in de toekomst kan oplopen.

Let op de rente en voorwaarden van de lening

Kies voor een lage rente, maar let ook op de voorwaarden van de lening. Bij sommige kredietverstrekkers kun je de lening vervroegd aflossen als je het geld binnen een jaar beschikbaar hebt. Er zijn ook lening aanbieders die ook een boete in rekening brengen bij vervroegd aflossen. Daarnaast kunnen de kosten van het aangaan van een lening sterk variëren, afhankelijk van de dienstverlener. Het is dus de moeite waard om te vergelijken.

Een hypotheek gebruiken om een ​​nieuwe auto te kopen

Als je een hypotheek hebt en nog niet al het geld hebt opgebruikt, kun je een deel van de lening ook gebruiken voor consumptieve uitgaven, zoals het kopen van een auto. In de praktijk is geld lenen met huisvesting als onderpand de goedkoopste manier van lenen. Houd er rekening mee dat geld van een hypotheek die niet gebruikt wordt om een ​​woning te kopen niet meer fiscaal aftrekbaar is. Jammer, maar het kan en mag. Als de auto niet een heel dure aankoop is, zal dit effect meevallen.

Privé krediet als lening

Vaak kunt u samen met uw familie of andere kennissen onderhands een lening afsluiten. Voordeel is dat het snel kan en er geen BKR-toetsing is. Het nadeel is dat als je ooit geldproblemen hebt, de persoon van wie je privé leent ook problemen zal hebben. Probeer de persoonlijke leentermijn dus kort te houden. Een onderhandse lening is een contract op papier dat wordt opgesteld door de kredietgever en de kredietnemer, die beiden wederzijdse overeenkomsten ondertekenen. Ouders doen dit ook regelmatig voor hun kinderen om hen financieel te ondersteunen.

Conclusie autolening of autolening – wat is goedkoper om geld te lenen voor een auto?

Er zijn veel manieren om een ​​auto te kopen. Er zijn maar weinig mensen die een auto volledig contant betalen. Meestal wordt een autolening afgesloten. Bij de dealer, al dan niet met persoonlijk tegoed. Check altijd welke vorm van lenen het beste bij jou past. Dit zal vooral afhangen van de snelheid waarmee je van de lening af wilt en de hoogte van de rente die je moet betalen. Vraag naar voldoende biedingen en let op de voorwaarden.

Lees verder