Autofinanciering is niet goedkoop, maar duur

Wie geen geld heeft voor een andere auto komt vaak in de verleiding om een ​​nieuwe en betere auto te financieren. Financiering is echter een verzonnen leenwoord en is ooit uitgevonden door leners die het een zachtere, minder lelijke naam wilden geven, maar het betekent hetzelfde. Dus iedereen die financiering voor zijn auto afsluit, sluit gewoon een persoonlijke lening af om die auto te betalen. Een lening kost echter altijd geld, waardoor u op termijn dubbel betaalt voor uw auto. Hierdoor verliest u meer dan de werkelijke aankoopprijs. Wat ook vervelend is, is de maandelijkse last op uw inkomen. De lachende derde is de bank. Ze verdienen er alleen maar geld aan, want als je in financiële problemen komt en de lening en rente niet meer kunt betalen, wordt je auto teruggenomen. De bank is nooit in het nadeel.

Op weg naar een nieuwe auto

Nou, dan is het moment daar: de oude auto heeft pech en je moet voor veel geld naar de garage om hem te repareren. Zodra de reparatie de transmissie of de motor zelf betreft, kan het erg duur worden. Als de marktwaarde van de auto lager is dan de reparatiekosten, loont het om de auto te vervangen door een ander en beter voertuig.

Iedereen die in koopwoede raakt, is vaak duur aan het einde van de reis

Velen raken in de war omdat een nieuwe auto natuurlijk ook nieuwe opties biedt. Een nieuwe auto zoeken is ook leuk. Ze zijn op zoek naar een auto die past bij hun smaak en behoeften. Het gekozen model blijkt vaak duurder dan de beurs zich kan veroorloven, want wat het oog ziet is vaak wat het wil. Geef jezelf echter de tijd om rond te kijken.

Snelle beslissers verliezen vaak meer geld

Wie te snel beslist, betaalt vaak meer dan wie wat langer rondkijkt. Niet alleen bij dealers, maar ook online. Daar kunt u uw voorkeuren invullen en ook het bedrag dat u kunt besteden. Zo kom je vaak dichter bij wat je wilt (en het bedrag dat je verwacht) dan wanneer je direct naar de dealer gaat.

Gebruikte auto

Als u op zoek bent naar een gebruikte auto, kijk dan twee keer. Een groot aantal jaren in combinatie met een ongelooflijk lage kilometerstand zou iedereen zich moeten afvragen. Vaak is de kilometerteller stuk. Vraag altijd van wie de auto is en wat ze ermee hebben gedaan. Ga zelf kijken en koop nooit blindelings een auto via internet. Het is beter om een ​​afspraak te maken en langer te rijden dan er later achter te komen dat de auto meer mankementen heeft dan u op de foto’s heeft gezien.

Kijk bij het financieren van een lening altijd goed naar het renteverschil

Er wordt gekeken naar een bankrekening en als deze niet genoeg mogelijkheden biedt, maken mensen vaak van de gelegenheid gebruik om de auto te financieren. Zeker als de autoverkoper je vertelt dat het spaargeld dan als een eitje op de bank kan blijven staan. Het klinkt mooi, maar je betaalt veel meer rente over de financiering dan je krijgt op je spaargeld op de bank. Autofinanciering is niet goed voor uw portemonnee. Het is eigenlijk het kopen van een auto op afbetaling. Koop met geld dat je op dat moment niet hebt.

Financieren, dus lenen, is verleidelijk maar niet rendabel

Natuurlijk is het fijn om spaargeld op je bankrekening te kunnen laten staan, maar hoeveel kost het je dan? Autofinanciering is een persoonlijke lening (of consumptief krediet) en is meestal duurder dan bijvoorbeeld een hypothecaire lening. Vaak is ook een levensverzekering (overlijdensverzekering) vereist, waardoor het maandelijks te betalen bedrag voor de lening toeneemt.

Terugbetaling is een maandelijkse betaling voor uw portemonnee

Dan is er restitutie, want het bedrag moet betaald worden totdat de auto opgebruikt is en je toe bent aan een nieuwe. Over het algemeen betekent autofinanciering nog steeds een hoge maandelijkse vergoeding in uw portemonnee.

Als u een ongeluk krijgt met deze auto

Er schuilt nog een ander gevaar in de financiering. Als u een gebruikte auto financiert en een jaar of twee later een ongeval krijgt, loopt u het risico dat de verzekeraar de auto total loss verklaart en vervolgens een probleem krijgt. Daarna krijg je alleen nog de sloopwaarde, maar moet je wel de financiering terugbetalen. Dan heb je geen auto meer, maar betaal je wel voor de financiering.

Vervolgens gedachten over financiering

Uw spaargeld op de bank brengt veel minder op dan u voor de lening moet betalen. Daarom is het beter om wat spaargeld op te bouwen in plaats van financiering aan te nemen. De auto blijft meestal in het bezit van de geldschieter totdat de lening is terugbetaald.

Hoeveel kost de financiering van begin tot eind?

Bereken ook hoeveel de financiering u maandelijks gaat kosten. Het is goed mogelijk dat u na de deadline anderhalf keer of zelfs meer voor de auto aan rente, aflossing en verzekering heeft betaald. Het is daarom voordeliger om met het geld dat u heeft gespaard een auto te kopen en deze goed te verzekeren zodat u bij een ongeval geen grote schade lijdt.

Schuldenval door het bedrag aan maandelijkse kosten

Als je een auto financiert en je baan verliest tijdens de looptijd van die financiering, heb je een probleem. Bij financiering gaat het immers meestal om veel geld en een aanzienlijk bedrag, wat bij minder inkomsten vaak een dubbele druk op de uitgaven legt. Veel mensen realiseren zich dit niet van tevoren, maar willen hun auto ook niet kwijt in moeilijke tijden. Mensen blijven dan langer financieren dan ze met hun inkomen kunnen verdienen, met alle gevolgen van dien. Elke maand wordt de last zwaarder totdat de huur, hypotheek en energie niet meer kunnen worden betaald.

Autoverkopers kennen hun trucs

Luister naar autoverkopers, maar neem uitspraken altijd met een korreltje zout. Ze willen de auto’s graag verkopen en hebben er geen probleem mee als je de financiering ervoor ophaalt. Precies tegenovergesteld. De garage rekent hiervoor vaak kosten. Als u van plan bent een auto te kopen, kijk dan goed om u heen. Luister naar iedereen, maar neem nooit meteen een beslissing.

Koop niet op dezelfde dag een auto

Neem nooit dezelfde dag een beslissing en teken niet meteen een contract, want dan zit je eraan vast. Laat me je alles uitleggen en thuis berekenen of je wilt blijven verkopen of niet. Slaap er een nachtje over en kijk zeker eens bij andere autoverkopers. Zeker als je een oude auto kunt inruilen is er vaak een groot verschil tussen garages. Soms is het zelfs beter om deze auto zelf te verkopen. Soms krijg je er meer voor terug dan bij de dealer.

Zelf geld of spaargeld kopen is voordelig

Bij voorkeur betaalt u de auto met eigen geld of spaargeld. Het is de goedkoopste manier om auto te rijden. “leasing” is immers ook een soort “lenen”. Het is natuurlijk simpel, want alle mankementen worden direct voor rekening van de leasemaatschappij verholpen, maar het kost meestal meer dan wanneer je je auto koopt en er langer dan drie of vier jaar mee rijdt. Zeker als je ook nog een goede vriend, collega of kennis hebt die hier of daar een reserveonderdeel kan plaatsen.

Een klein bedrag wordt vaak gebruikt als lokmiddel in advertenties

Leaseauto’s worden vaak smaakvol aangeprezen als “het kost je maar (een klein bedrag) per dag”. Het is een lokmiddel. Bereken met dit “kleine bedrag” hoeveel het je per maand gaat kosten. Het bedrag van 29 euro per dag betekent immers al 899 euro per maand. Het lijkt meteen een stuk minder winstgevend. Zeker als je dat bedrag met twaalf vermenigvuldigt en ziet hoeveel de auto je per jaar kost. Wees bang.€