ATB Internet Spaarrekening

Op de ATB internetspaarrekening van AT Bank ontvangt u voornamelijk een prettige rente op spaartegoeden. Dit maakt het een spaarbank die zeker waardevol kan zijn. U heeft altijd een actueel overzicht en uw geld kan direct worden opgenomen. De Amsterdamse handelsbank is niet voor niets een snelgroeiende bank in Nederland.

Welke spaarbank moet ik kiezen voor mijn spaargeld?

Je merkt er nauwelijks iets van: de banken vechten al een tijdje niet meer om je geld. De spaarrente is lager dan voorheen, ook bij kleinere banken. Bij zulke banken zou het geld niet veilig zijn, maar dit is verkeerd. Sparen is slim en sparen met een goede rente is gewoon slim.

Garantieregeling bij AT Bank

De garantieregeling van De Nederlandse Bank zorgt ervoor dat uw geld veilig staat bij banken met een Nederlandse bankvergunning. Dit betekent dat tot € 100.000 per persoon volledig gegarandeerd is door De Nederlandse Bank. Ook iedereen met een en-of account is dubbel gegarandeerd. Een rekening op naam van uw kind biedt ook extra garanties. Dit geldt eigenlijk niet alleen voor Rabobank, maar voor alle banken met de benodigde vergunning. Ook koopjesjagers zoals AT Bank in Amsterdam, die onder andere de ATB Internetspaarrekening aanbiedt. AT Bank NV, een Amsterdamse handelsbank, bestaat sinds 1994 en richt zich in Nederland op zowel de zakelijke als de particuliere markt. AT bank valt volledig onder de Nederlandse garantie, hoewel de moederbank een Russische is.

Open een AT internetspaarrekening

U kunt eenvoudig online een AT-spaarrekening openen. Je ontvangt een bevestigingsmail met alle details. U drukt het af en stuurt het naar de bank, ondertekent en voegt een kopie van een geldig legitimatiebewijs en een kopie van uw betaalrekening toe. Besparen kan niet eenvoudiger.

Kenmerken van ATB Spaarrekening

De AT internetspaarrekening heeft de volgende functies:

Hoge spaarrente op spaardeposito

De internetspaarrekening van AT Bank is als een direct opneembare spaarrekening. Voor zowel bestaande als nieuwe klanten. Sommige providers bieden soms hogere rentetarieven aan nieuwe klanten en laten bestaande klanten buiten, tenzij ze klagen. Bij AT Bank krijgt iedereen dezelfde rente. Als u uw geld langer laat staan, krijgt u met het ATB-deposito een nog hogere rente.

Vergelijk spaartarieven met elkaar

Dit betekent dat de rente op spaardeposito’s voor u bijzonder interessant kan zijn. Hoewel banken heel goedkoop geld kunnen lenen bij de ECB, willen ze hun klanten niet te veel rente op spaargeld geven, maar dit kan natuurlijk van jaar tot jaar verschillen. Er zijn veel goede spaarrekeningen die bijna altijd een goede spaarrente opleveren. Bij een spaardeposito met een langere looptijd is dat vaak het geval, maar ook een spaardeposito met een relatief korte looptijd kan een goede rente opleveren. Kijk dus altijd goed rond en stap zo nodig over naar een ander account. Sommige banken adverteren ook met een actierente, zodra deze actieperiode voorbij is, kunt u eenvoudig overstappen naar een andere aanbieding.

Slot

Als u uw geld wat langer kunt vastzetten, krijgt u ook een hogere spaarrente over het inleg.

Lees verder