ASN Bank en het depositogarantiestelsel

Is uw spaargeld bij de ASN Bank veilig? Valt deze bank onder het depositogarantiestelsel en gaat deze failliet? Wat is de relatie met SNS Reaal? ASN staat in Nederland bekend om haar duurzaam duurzaam sparen en beleggen, maar ja, deze relatie met SNS Bank. Wat betekent de nationalisatie van SNS Reaal voor uw geld in deze ASN bank?

ASN is in 2020 en 2021 onderdeel van de Volksbank

ASN Bank is een duurzame bank

Samen met Triodos bank is de ASN Bank een duurzame bank. De ASN Bank heeft een lange historie die voortvloeit uit de toenmalige vakbond. De vakbond was zich er terdege van bewust dat slechte arbeidsomstandigheden en slecht milieubeheer uiteindelijk gevolgen hebben voor de arbeiders die het werk moeten doen. Dit leidde tot de wens om in de toekomst een bank te creëren die zowel in binnen- als buitenland met duurzame en verantwoorde investeringen aan de slag moest. Een leuk idee dat sinds de oprichting in 1960 veel hoarders heeft aangetrokken. De bank ontvangt regelmatig een onderscheiding voor haar activiteiten. En de bank staat niet stil. Waar vroeger veel spaarrekeningen en spaarvormen werden aangeboden, is ervoor gekozen om het aantal van deze spaarvormen terug te brengen. Dit bespaart kosten en geeft u de mogelijkheid om een ​​hoge rente op uw spaargeld te krijgen.

ASN Bank is onderdeel van de Volksbank

De ASN Bank was een onafhankelijke bank met slechts één aandeelhouder: SNS Reaal. Nu SNS Reaal hard is geraakt door een slechte vastgoedportefeuille, is ASN Bank de handelsnaam van de Volksbank NV.

ASN Bank en het depositogarantiestelsel

Het depositogarantiestelsel van de ASN Bank van de Nederlandsche Bank zorgt er ook voor dat uw spaargeld gegarandeerd is tot € 100.000 per persoon. Samen met een partner is dit een waarborg van 200.000 euro. Voor iedere bank en ook voor de ASN Bank geldt dat je bij het sparen beter onder deze bedragen kunt blijven. Voor veel mensen is dit maximum voldoende, voor anderen is het voor de zekerheid altijd beter om je spaargeld over meerdere banken te spreiden. Dit betekent echter niet dat de ASN Bank failliet gaat. Het gaat goed met de ASN Bank. Daarnaast is SNS Reaal een systeembank en heeft de systeembank altijd steun van de Nederlandse staat gekregen in geval van nood, dus het is relatief veilig om bij een systeembank te sparen. Overigens kan de ASN Bank ook aan een andere bank worden verkocht. De duurzaamheidsindicatoren zijn hoog en de ASN Bank voldoet aan de eisen.

Sparen bij de ASN bank

Sparen op een spaarrekening van de ASN Bank, waar ook direct geld van kan worden opgenomen, in Idealsparen of op een spaardeposito:

ASN Ideaal Sparen

Bij ASN Idealsparen kan uw lening altijd vrij worden opgenomen en is er geen verplichting tot periodieke betalingen.

ASN Jeugd Sparen

Jeugdsparen is mogelijk voor een kind of kleinkind tussen 0 en 18 jaar. Het geld staat vast tot de achttiende verjaardag en geeft een prettige spaarrente.

ASN Deposito Sparen

Ook depositoaccumulatie is mogelijk. U kunt kiezen uit een spaardeposito voor een periode van 1 tot 10 jaar.

Conclusie ASN Bank en het depositogarantiestelsel voor 2020 en 2021

De ASN Bank valt volledig onder het depositogarantiestelsel. Dit betekent een waarborg van 100.000 euro voor één persoon, particulier en bedrijf. De bank biedt allerlei soorten spaargeld, waarbij geld wordt geïnvesteerd in duurzame projecten over de hele wereld. De bank heeft geen groot kantorennetwerk en slechts één administratiekantoor in Den Haag. Dus weinig kosten. Hierdoor kan de bank u een hoge en duurzame rente bieden.€