Armoede onder de rijken

De meeste vermogende mensen onthullen dit niet aan de buitenwereld. Mensen die willen laten zien dat ze rijk zijn, maar niet echt rijk zijn, hebben vaak grote schulden.

Veel eigenaren van grote villa’s en exclusieve auto’s zijn niet echt rijk. Ze leven groot, maar ze hebben niet de rijkdom die ze nodig hebben. Als u de inkomsten uit de inkomsten meteen uitgeeft, wordt u niet rijker. Rijkdom is wat u kunt besparen, niet wat u uitgeeft.

Robert T. Kiyosaki

Robert T. Kiyosaki is de auteur van Rich Dad Poor Dad. Volgens deze auteur is er één regel die je moet volgen om rijk te worden, en dat is: het verschil tussen activa en passiva. Activa zorgen ervoor dat geld de lade binnenkomt, passiva zorgen ervoor dat geld de lade weer verlaat. Een belangrijke les is om niet boven je stand te leven. Met een salaris van € 10.000 bruto per maand zou je geen vaste lasten moeten hebben om de kleintjes bij te houden.

behoeften

Zodra mensen primaire behoeften hebben bevredigd (zoals voedsel en onderdak), beginnen ze ook secundaire behoeften te bevredigen (zoals onderwijs en sport). Als aan deze behoeften is voldaan, willen ze voldoen aan de tertiaire behoeften (luxebehoeften). Deze grenzen worden voortdurend overschreden. Wij Nederlanders zijn wat dat betreft redelijk. De meeste Nederlanders geven een appel voor de dorst. Amerikanen daarentegen richten zich meer op consumptie. Als ze erachter komen dat ze overwaarde in hun huis hebben, sluiten ze een tweede hypotheek af. U kunt dit overschot ook gebruiken om een ​​extra auto te kopen of een lange reis te maken.

Houd de kosten laag

Een van de lessen die u uit het boek van Robert T. Kiyosaki kunt leren, is om op uw uitgaven te letten. Als je een verhoging krijgt, geef deze dan niet meteen uit, maar zorg ervoor dat de bonus ook een bonus blijft. Als je een nieuwe baan krijgt met duizend euro hoger salaris, koop dan niet meteen een huis waarmee je meteen extra uitgeeft.€