Argenta biedt hypotheekrentekorting

Rentekorting Argenta, hoe werkt het? Argenta geeft je soms een extra rentekorting op je hypotheek als je vrienden of ouders ook bij Argenta gaat sparen. Dubbel voordeel: u betaalt een lagere hypotheekrente en uw gezin krijgt een hoge spaarrente. Hoe werkt de renteaftrek, die zorgt voor een lagere hypotheekrente en dus betaalbare woonlasten? Wat als je vrienden later stoppen met sparen bij Argenta, wat gebeurt er dan met de hypotheek?

Spaarrekening bij Argenta

Sparen in Argenta kan tegen een hoge rente. Deze rentetarieven zijn vaak iets hoger dan veel Nederlandse banken op uw spaargeld geven. Daarnaast heb je ook nog de keuze tussen een gewone spaarrekening, een jeugdrekening of een deposito.Je spaargeld bij Argenta valt onder het Belgische depositogarantiestelsel, dat net als in Nederland garant staat tot € 100.000 per persoon in het geval van een bankfaillissement.

Hypotheek in Argenta

U kunt bij Argenta een hypotheek afsluiten en u heeft de keuze uit twee hypotheken:

Argenta zegt zelf in het aanbod een scherpe rente te bieden. Dit aanbod is maximaal vier maanden geldig en u kunt gedurende de looptijd van de hypotheek tot 10% boetevrij aflossen. Het maximale hypotheekbedrag is 500.000 euro. Eigenlijk alle voorwaarden die ook voor elke andere bank in Nederland gelden. Daarnaast zijn dit twee hypotheken die samengaan met de hypotheekrenteaftrek, aangezien de hypotheek maandelijks wordt afgelost.

Een rentekorting verlaagt uw hypotheekrente

Ook in Nederland kennen we gewoon de term rentekorting (gelijk aan rentepremie). Een rentekorting wordt verleend als het risico voor de bank relatief klein is, omdat de hypotheek laag is ten opzichte van de waarde van de woning. Argenta voegt een nieuwe dimensie toe aan het begrip rentekorting: u krijgt een dubbele rentekorting. U krijgt extra korting op de hypotheekrente als uw vrienden een spaarrekening openen bij die bank terwijl u tegelijkertijd een hypotheek afsluit. Het tegenovergestelde kan ook, u opent een rekening en het gezin heeft een hypotheek. Dit geldt overigens alleen voor nieuwe klanten. Ook als je geen spaargeld meer hebt, maar je ervoor kunt zorgen dat vrienden of kennissen klant bij Argenta worden en daar dus gaan sparen, krijg je bijkomend geld met een lagere hypotheekrente:

Dus als de hypotheekrente zonder rentekorting 3,5% is, is de hypotheekrente met maximale korting 3,25%. De koppeling moet gemaakt worden bij het afsluiten van de hypotheek, niet achteraf.

Voorwaarden voor extra Argenta rentekorting als vrienden sparen

De spaarrekening is gekoppeld aan uw hypotheek in die zin dat als het spaargeld wordt opgenomen, ook de rentekorting verdwijnt. Argenta rekent ook bijkomende kosten door een nieuwe berekening. Dit is ook de zwakte van de op deze manier geboden rentekorting. Niemand weet zeker dat vrienden bij Argenta blijven en niemand wil dat ze dat doen (en dat kunnen ze ook niet). Maar als ze vertrekken, stopt uw ​​uitkering en maakt u extra kosten. Anderzijds, zolang je vrienden geld hebben en blijven sparen bij Argenta, kan je op deze eenvoudige manier profiteren van nog lagere hypotheekrentes. Innovatief is het zeker.

Lees verder