Amerika: een bankrekening openen in de Verenigde Staten

Veel Nederlanders verhuizen naar de VS en willen daar een bankrekening openen bij een Amerikaanse bank. Dit is niet bij elke Amerikaanse bank mogelijk. Sommige banken zijn strenger dan andere. Er wordt ook rekening gehouden met uw credit score. Het is niet altijd mogelijk om een ​​hypotheek, lening of creditcard te krijgen. Elke Amerikaanse bank heeft zijn eigen beleid.

Steeds meer Nederlanders willen een bankrekening in de Verenigde Staten. Ze kunnen verschillende redenen hebben. In de meeste gevallen komt dit doordat ze een tijdje in Amerika zullen wonen of zelfs helemaal emigreren. In andere gevallen kan het zijn omdat ze een Amerikaanse partner hebben of veel met Amerikanen omgaan. Dan kan een Amerikaanse bankrekening ook handig zijn. Dit komt omdat het vaak moeilijk is om een ​​internationale transactie uit te voeren. Het is veel meer, en daarom besluiten mensen soms om om die reden geen zaken te doen met een Europeaan. In andere gevallen duurt het reizen met geld langer, wat het ook lastig maakt.

Een creditcard gebruiken in Amerika

Voordat u een rekening opent bij een Amerikaanse bank, is het belangrijk om een ​​paar dingen te weten over bankieren in de VS. In Amerika wordt sowieso veel geld met creditcard betaald. Dit geldt niet alleen voor dure producten, maar een kopje koffie van twee dollar wordt van je creditcard afgeschreven. Een gewone debetkaart in Amerika wordt een debetkaart genoemd en wordt algemeen geaccepteerd, maar een creditcard wordt vaker gebruikt.

Grote Amerikaanse banken

Er zijn een groot aantal banken in de Verenigde Staten. Soms geldt dit voor landelijke ketens die in elke (grote) stad een eigen kantoor hebben. In andere gevallen kan het ook een bank zijn die in een bepaald land en een bepaalde regio actief is. Soms zijn er ook banken die alleen lokaal opereren. Veel van deze onafhankelijke banken zijn de afgelopen decennia echter gefuseerd tot grotere banken of failliet gegaan. Ze konden namelijk niet meer concurreren met de grotere banken die producten goedkoper kunnen aanbieden. De grootste banken zijn Bank of America, Wells Fargo, Citibank en Goldman Sachs. Daarnaast zijn banken, mede door de kredietcrisis, terughoudender geworden met het verstrekken en verstrekken van kredieten.

Een bankrekening openen in Amerika

Of je daar een rekening kunt openen hangt vaak af van de voorwaarden die de bank stelt. Voor de meeste Amerikanen moet u in de Verenigde Staten wonen en een burgerservicenummer hebben. Anders is het niet mogelijk om een ​​bankrekening te openen. Andere banken, zoals Bank of America, vereisen niet dat u een burgerservicenummer heeft, maar u moet wel twee vormen van identificatie meenemen. Dit geldt meestal voor paspoort en creditcard. Een rijbewijs wordt meestal niet als identificatie geaccepteerd.

Kredietbeoordeling in de Verenigde Staten

In Amerika is veel ook gebaseerd op je credit score. Deze score vertelt u hoe snel u uw rekeningen betaalt. Als u bekend staat als een betrouwbare betaler, kunt u zeker een grotere lening krijgen. Mogelijk moet u ook een kleinere aanbetaling doen wanneer u zich aanmeldt voor een nieuw telefooncontract. Aangezien je nieuw bent in de VS, heb je nog geen beoordeling. Je afkomst doet er niet toe, want alle emigranten worden gelijk behandeld. U moet uw credit score stap voor stap opbouwen. Ironisch genoeg zou u er goed aan doen om uw creditcardschuld niet meteen volledig af te betalen. Zet een klein bedrag opzij voor een paar maanden voordat u de schuld aflost. Hiermee laat je zien dat je kredietwaardig bent, maar tegelijkertijd kunnen banken geld aan je verdienen.€