Ambtenarenlening, goedkoop geld lenen

U kunt de ambtenarenlening afsluiten als u (deel)ambtenaar of uw partner bent. Bij bepaalde financiële instellingen kunt u als klerk goedkoper geld lenen. U kunt kiezen uit verschillende financiële producten die te volgen zijn in twee hoofdcategorieën: lening of (doorlopend) krediet. Een ambtenarenlening kan vaak tegen een lagere rente worden afgesloten.

Wat is een officierslening?

Bent u (deel)ambtenaar of uw partner, dan kunt u goedkoper geld lenen. Ook is het mogelijk om bestaande leningen over te sluiten zodat u veel geld kunt besparen. U kunt goedkoper geld lenen, omdat ambtenaren doorgaans veilige en betrouwbare klanten zijn als het gaat om lening of aflossing. Hierdoor kan de lening of het krediet tegen een lagere rente worden beveiligd.

In welke vorm de officiële lening?

Bij het afsluiten van een ambtenarenlening kunt u kiezen voor verschillende financieringsvormen. Het doel van de besteding bepaalt voor een groot deel het type financiering dat het meest geschikt is voor een lening. U kunt kiezen uit:

Omzetkrediet afsluiten

Kies je voor een doorlopend krediet, dan kies je voor een flexibele lening waarbij je pas rente betaalt als je het geld opneemt. Bij het opnemen van een doorlopend krediet bepaal je zelf wat de limiet is (tot welk bedrag je kunt opnemen). Ook stemt u direct af welke maand rente en aflossingsbedrag u terugbetaalt. U hoeft alleen het opgenomen tegoed te betalen. Uiteraard kunt u extra aflossen zonder boete. De rente op geleend geld is variabel en verandert maandelijks.

Neem een ​​rente lening

U kunt een rentelening afsluiten als u niet wilt terugbetalen, maar alleen rente wilt betalen. Als u een aflossingsverplichting heeft bij een doorlopende lening, hoeft dat bij een rentelening niet. U kunt zelf bepalen of en wanneer u wilt terugbetalen. Daarom is rentekrediet in dit opzicht nog flexibeler dan doorlopend krediet.

Persoonlijke lening afsluiten

Het afsluiten van een persoonlijke lening zorgt voor een vast maandbedrag en een vaste leentermijn. Als u van zekerheid houdt, is een persoonlijke lening geschikt voor u. U weet immers precies waar u aan toe bent. Vaak moet u een boete betalen als u meer wilt terugbetalen dan is afgesproken.

Autofinanciering afsluiten

Deze vorm van financiering lijkt erg op een persoonlijke lening. U betaalt een vast maandbedrag met een vaste looptijd. Zo weet u precies waar u aan toe bent. De lening wordt aangepast voor de levensduur van de auto, zodat wanneer de auto versleten is, u nog steeds geen leningschuld heeft. In tegenstelling tot termijnbetalingen, bent u eigenaar van de auto.

Postorderkrediet afsluiten

Deze lening heeft de vorm van een doorlopende lening. Je koopt iets en betaalt het in termijnen terug. Soms is het mogelijk om goederen voor het maximale bedrag in te kopen, dat in termijnen moet worden terugbetaald. Als je een deel hebt terugbetaald, kun je het tegoed opnieuw gebruiken om artikelen te kopen. Dit type lening is relatief duur door de hogere rentetarieven.

Haal je creditcard tevoorschijn

U kunt bijna overal betalen met een creditcard. De creditcard heeft een maximale limiet. U kunt tot dit bedrag besteden. U betaalt uw creditcardschuld in termijnen af, maar u kunt deze ook in één keer aflossen. Het lijkt op een doorlopend krediet. Op een creditcard bent u vaak een vast bedrag per jaar verschuldigd. De rente die u betaalt over een openstaande schuld is hoger dan bijvoorbeeld over een persoonlijke lening.€