Als student met schulden

In dit artikel zal de student zich snel herkennen aan hoe de student met geld omgaat en waar je het precies aan uitgeeft, daarin zal de student ook begrijpen dat hij al deze producten niet nodig heeft en dat hij een blikje heeft om een ​​’kasboek’ bij te houden ‘ waarin alles wordt vastgelegd in de instap/ qua uitstappen.

Je eigen schuld

Nieuwe kleren, een avondje uit, een gsm-abonnement, een cadeau voor mijn zus en op vakantie. Alles kost geld, het vliegt uit je zak. Maar kun je het je allemaal veroorloven? Geef je alleen geld uit aan wat je hebt verdiend? Of maakt u gebruik van leningen, betalingen, creditcards en rekening-courantkredieten? Het is verstandig om regelmatig uw uitgaven en inkomsten te vergelijken. Zodat je niet in diepe schulden komt en er geen weg meer terug is.

Je eigen ervaring

Als student heb je waarschijnlijk te maken met het feit dat je geld tekort komt en dan ga je lenen. Je weet bij jezelf ook dat je het soms niet terug kunt betalen. Wees dus slim en denk twee keer na voordat u geld leent. Mensen hebben schulden door te lenen.

Lenen is een groot risico, de meeste jongeren maken al fouten, ook al weet je dat zelf. Als je er zelf over nadenkt, gaat er wel eens een belletje rinkelen.

Een gat in de hand

“Gisteren had ik een biljet van vijftig euro. Waar is het gebleven?”

weet u dat Geld dat zomaar verdwijnt. Als je gaat nadenken, heb je allerlei kleine uitgaven: je gaat friet eten met je vrienden, je koopt een prepaidkaart, een tijdschrift, een loterijkaart, benzine voor een scooter. Elke editie is op zich niet veel. Maar als je alles bij elkaar optelt, komt het al snel op vijftig euro. Als u niet bijhoudt waar u uw geld aan uitgeeft en hoeveel geld u uitgeeft, kunt u in de problemen komen.

Betalen met een pinpas is makkelijker dan contant geld uitgeven. Je ziet contant geld. Het zit in ieder geval in je portemonnee als je niet te snel uitgeeft… Het is weg. Maar als je met een pinpas betaalt, zie je niet hoeveel geld je nog over hebt. U ziet de afschrijving pas later, hetzij per post, hetzij via internetbankieren. En dan kan je saldo ineens flink dalen. Als je een creditcard hebt, kun je zelfs betalen als je nog geen geld hebt verdiend! Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden om je budget volledig op te blazen.

Dit alles kan leiden tot een gat in uw hand: u weet niet waar uw geld naartoe gaat.

Reclame

Het maakt bedrijven niet uit of u zich kunt veroorloven wat ze verkopen. In plaats daarvan adverteren ze met als doel mensen zoveel mogelijk van hun producten te laten kopen. De advertentie wil je doen geloven dat je echt niet zonder de producten kunt. Dat je er niet bij hoort als je het verkeerde merk koopt. Geen trui van Hem, maar van G-star. Niet zomaar een MP3-speler, maar een I-Phone. En je vrienden doen er vaak aan mee. Je koopt meer dan je wilt. En je koopt voor grotere bedragen dan je eigenlijk wilt. Winkels en bedrijven houden niet bij hoeveel u uitgeeft. U zult het zelf moeten doen.

impulsief kopen

Bij het winkelen doe je vaak impulsaankopen. Aankopen die je niet van plan was te doen, maar toch spontaan doet. Een retro tas of een schattig shirt omdat het er zo schattig uitziet. Items beschikbaar bij de kassa om mee te nemen. Parfum, armbandjes, schattige petjes. Maar als je eenmaal uit de winkel bent, kan het teleurstellend zijn. Thuis, tussen je spullen, ziet het er veel minder mooi uit. En eigenlijk had je er al een… Of misschien ben je er heel blij mee. Maar u kunt uw telefoonrekening niet betalen vanwege kosten. Het telefoonbedrijf dringt steeds meer aan op het betalen van de rekening. Je telefoon wordt binnenkort ontkoppeld.

Het kan natuurlijk allemaal meevallen. Misschien verdien je meer dan genoeg en kun je gemakkelijk al je onkosten betalen. Ook impulsaankopen passen gemakkelijk in uw budget. Maar dat weet je natuurlijk alleen als je een overzicht hebt van je budget. Pas als u een goed overzicht heeft van uw inkomsten en uitgaven, weet u of u uw impulsaankopen kunt betalen.

Noten en kleding wassen?

Je gebruikt zeepnootdoppen. Doe 6-8 halve schelpen in een zak (of sok met ritssluiting). Deze kan drie keer gewassen worden op 30-40 graden, twee keer op 60 graden en één keer op 90 graden. Het is niet aan te raden om er witte was mee te wassen.

friteuse uit

Als de baktemperatuur op is, gaan de snacks erin en zet ik de oven uit. De olie blijft warm genoeg.

Snacks uit de supermarkt zijn tien keer goedkoper dan uit een snackbar.

De oven is niet bedoeld om te verwarmen

Op veel verpakkingen staat dat de oven tot een bepaald aantal graden moet worden voorverwarmd. Dit wordt gedaan om de meest nauwkeurige kooktijd op de productverpakking aan te geven, aangezien elke oven een andere opwarmtijd heeft.

eerst krabben

In het koude seizoen en bij de eerste vorst op de autoruiten zie en hoor je weer: de geur van onverbrande benzine. Veel mensen met een auto die op benzine rijdt (bij dieselmotoren is dat een beetje anders) realiseren zich niet dat ze door met de motor de ruiten te schrapen al veel schade aanrichten aan het milieu en hun gezondheid.

Wat is er aan de hand? Op deze manier wordt de motor niet warm (een koude motor veroorzaakt extra motorslijtage), wordt de brandstof niet verbrand, waardoor deze bijzonder giftig is voor het milieu en een directe bedreiging vormt voor de bekraste persoon en zijn directe omgeving. Het is het beste om direct weg te rijden, dan warmt de motor het snelst op.

Computers en andere elektronica

Computers, printers etc. zitten vaak op 1 verlengsnoer samen, koop je een verlengsnoer met een rode knop dan is dat goedkoper. Als u de computer na gebruik uitzet, zet dan ook de rode knop op het verlengsnoer uit. Er blijft niets over voor stroom, zelfs het verlengsnoer trekt geen stroom als de rode knop uit staat. (Het scheelt echt veel geld!) Ook bij tv’s vergeet hem niet uit stand-by te zetten en vergeet niet de wasmachine uit te zetten na gebruik, er zit meestal een snoer bij de wasmachine net zoals je dat doet brandende lampen, als je eraan trekt staat de wasmachine uit en met storm kan het ook verstandig zijn!€