Als je schulden hebt, wees dan eerlijk

Veel mensen met schulden verbergen deze niet voor hun omgeving. Zelfs naaste familieleden buiten de familie zijn zich niet bewust van de problemen.

Schulden op zich zijn geen probleem. Het afsluiten van een lening die nodig is om een ​​grote aankoop te doen kan soms uitkomst bieden. Het is verstandiger om eerst te beginnen met sparen, maar in sommige situaties is er geen andere optie. In dergelijke gevallen is het verstandig om maar één schuld te hebben in plaats van meerdere schuldeisers. Schulden hebben bij postorderbedrijven en creditcards is erg krankzinnig. Deze partijen rekenen zeer hoge rentetarieven. Zodra er problematische schulden zijn ontstaan, is het raadzaam om ook uw directe omgeving te informeren.

Hulp bij schulden

Mensen met slechte schulden hebben eigenlijk te lang gewacht om hulp te zoeken. De belangrijkste problemen zijn moeilijk op te lossen. Dit wordt vaak veroorzaakt door een gebrek aan overzicht. Mensen zijn zich niet goed bewust van hun financiële situatie. Van de ene op de andere dag blijken er grote schulden te zijn. Met hulp van de gemeente kan er gratis hulp worden ingeroepen om zaken op een rijtje te krijgen. Wacht niet tot er deurwaarders zijn ingeschakeld. Vanaf dat moment zijn er nauwelijks nog mogelijkheden om geldstukken te recupereren.

Steek je kop in het zand

Gezinnen in financiële problemen verstoppen zich vaak. Ze gaan de mail niet meer openen en proberen niet aan problemen te denken. Dit is erg gevaarlijk omdat er grotere problemen achter zitten. In de meeste gevallen ontstaan ​​schulden doordat gezinnen niet goed met geld omgaan. De slechte gewoonte houdt aan en de gevolgen verergeren.

Eenvoudige maatregelen

Voor iemand die geen overzicht meer heeft, kun je het beste hulp vragen aan familie of vrienden. Niet in de vorm van geld, maar deze mensen kunnen je in ieder geval helpen om je rapport terug te krijgen. Ook buitenstaanders kijken met andere ogen naar je bestedingspatroon en kunnen je corrigeren. Simpele maatregelen die je maandelijks veel geld kunnen besparen zijn onder meer abonnementen opzeggen, minder uitgaan, loterijen opzeggen, uit eten gaan, goedkopere supermarkten bezoeken en stoppen met nutteloze spaarverzekeringen.

Een schuldhulpverlener bellen voor hulp

U kunt ook professionele hulp zoeken via verschillende schuldhulpverleners. Zij kijken eerst naar uw financiën om te zien waar het probleem zit. Het maandbedrag dient naar een lager niveau te worden gebracht. Met het geld dat elke maand beschikbaar komt, moeten de schulden worden afbetaald. Dit kan echter alleen als de schulden nog niet problematisch zijn. Schulden waar al beslag op gelegd is, kunnen alleen worden vereffend door grote bedragen in één keer terug te betalen. Dat kan door met één partij goede afspraken te maken en extra geld te lenen. Met dit geld kunt u andere schuldeisers afbetalen. Het probleem in dit geval is dat de banken je door de negatieve registratie in het BKR niet meer bereid zijn om je extra geld te geven.

Wat kost schuldhulpverlening?

U dient geen zaken te doen met bedrijven en organisaties die u om geld vragen voor hun diensten. Deze vorm van hulp is gratis.€