Als je geld gaat lenen aan vrienden

Geld lenen van vrienden en kennissen is prima totdat er iets misgaat met de afbetalingsregeling die je hebt getroffen…als je iets hebt afgesproken. Vaak ontstaan ​​er problemen, wat en hoe snel terugbetalen en wat nu te doen als je vriend zijn betalingsverplichtingen niet nakomt?

Vriendschap is vertroebeld

Een goede vriendschap kan iets zijn dat betekent dat als een van de partners om wat voor reden dan ook “uit de hand loopt”, de vriend degene is die er voor de ander moet of kan zijn. Vriendschap is er in goede en slechte tijden.

Als er een financiële situatie in het spel is, self-made of niet, dan kun je er nog steeds zijn voor die vriend. Het wordt alleen maar moeilijker als u een rol kunt spelen bij het oplossen van deze financiële problemen.

Voorbeeld

Schets de situatie om een ​​foto te maken. Misschien is een vriend zijn baan kwijt en wil hij aan financiële verplichtingen blijven voldoen, zijn levensstandaard op peil houden, of moet hij zijn ex afbetalen, dan kan iemand bijvoorbeeld een “flitslening” (of iets dergelijks) afsluiten. U kunt echter ook uw bestaande creditcard gebruiken. De man of vrouw in kwestie wil misschien geen geld lenen van vrienden omdat er een andere baan op komst is. Op deze manier kunnen financiële verplichtingen weer een tijdje worden nagekomen, of kunnen andere hiaten worden opgevuld.

Het kan echter langer duren voordat er weer nieuw werk verschijnt en de bedrijven die u geld hebben geleend, soms tegen enorme woekerrentes, willen uiteraard hun geld terug. Wat te doen dan… misschien rondkijken om te zien of er iemand is die je iets kan lenen.

Bron: Agnali, Pixabay

Als je geld leent…

Geld lenen aan je vriend hoeft niet slecht te zijn. Je hoeft het alleen maar goed vast te leggen en te begrijpen wat je moet doen als iemand zijn verplichtingen niet nakomt. Enkele te volgen stappen:

Dan is het goed voor de vriendschap om de focus te verleggen naar wat jullie als vrienden bij elkaar heeft gebracht en de financiële situatie niet wil bijhouden. Dit kan – misschien zonder reden – de vriendschap onder druk zetten.

Wat als het mis gaat?

Het wordt pas vervelend als je de lening niet terugkrijgt. Het is niet zo dat je vriend het met opzet achterhoudt, maar deze baan komt niet en hij of zij heeft gewoon het geld niet.

Kijk of je nieuwe afspraken kunt maken omdat je de vriend(in) echt kent als hij of zij een andere baan heeft gehad en je daarom wil terugbetalen, versus een vriend die de zaken op zijn beloop wil laten en kijken wanneer hij of zij kan terugbetalen . In het laatste geval had je het van tevoren kunnen weten (als vriend).

Je kunt op veel manieren helpen

Uitgaande van de beste bedoelingen kunt u het openstaande bedrag uitstellen tot hij of zij weer de financiële middelen heeft. En dit is natuurlijk iets anders dan het feit dat je een vriend altijd kunt helpen bij het vinden van een nieuwe baan.

Gebruik je sociale media en/of netwerk, kijk of je een vriend of vriendin kunt helpen aan een beter cv, of ga shoppen voor een leuke sollicitatie outfit. Maar er kan ook hulp worden gevonden bij de zoektocht naar een ander (misschien goedkoper) huis. Er zijn talloze manieren om een ​​vriend positief te steunen, en dit is wat je voor elkaar kunt doen zonder zelfs maar geld te lenen.

Conclusie

Ook dan kan het ertoe leiden dat het geleende geld niet wordt terugbetaald. De vraag is wat je ermee doet. Kan het leiden tot een gekke vriendschap of het loslaten… maar het kan in je hoofd blijven hangen. Hoe dan ook, lenen aan vrienden houdt meer in dan we vaak beseffen. Als je dit begrijpt en handelt naar je mogelijkheden, kun je een stap zetten. Als het misschien niet de moeite waard is om de vriendschap te verliezen, doe het dan niet.€