Alles over goedkoop slim geld lenen – soorten leningen

Wil je alles weten over geld lenen, slim krediet, over goedkoop en slim geld lenen? We lenen allemaal wel eens, soms snel geld lenen met een flitslening, creditcard, en soms een paar dagen in het rood staan. Iedereen die een lening wil afsluiten, vergelijkt verschillende soorten leningen om goedkoper te kunnen lenen. Er is ook een huwelijkslening voor bruiloften. De meeste leningen kunnen bij sommige kredietaanbieders met en zonder negatieve BKR worden afgesloten. Een negatieve BKR-code is vaak het grootste obstakel om te lenen.

Hoe kun je geld lenen?

Is alle rente op leningen fiscaal aftrekbaar of is het de leen- en belastingautoriteit?

De verhouding tussen de lening en de Belastingdienst is dat de rente over de lening fiscaal aftrekbaar is. In ieder geval als u het geld gaat gebruiken om uw woning te verbeteren of te kopen. Dan wordt de in kolom 1 als hypotheekrente verschuldigde rente in mindering gebracht op de inkomstenbelasting. Ook als het geen hypotheek is, maar het geld aantoonbaar wordt gebruikt voor de woning. Als u het geld alleen gebruikt voor consumptiedoeleinden, zoals het kopen van een auto of het boeken van een vakantie, geldt er ook een aftrekpost. U trekt de lening af van uw vermogen in kolom 3. Ook consumptief krediet, zoals een persoonlijke lening. Dus de Belastingdienst helpt. De rente van een tweede woning is niet fiscaal aftrekbaar in kolom 1, maar in kolom 3.

Goedkoop geld lenen

In de praktijk blijkt een persoonlijke lening de goedkoopste lening zonder onderpand. Als je onderpand hebt, is een hypotheek meestal de goedkoopste manier om te lenen. Vergelijk aanbiedingen in elke bank. De rentevoet kan variëren afhankelijk van de bank en het bedrag. Rente is de belangrijkste kostenfactor. Zorg voor een lage rente en zorg ervoor dat het geen actie is voor een paar maanden, maar dat je lang profiteert van de lage rente. Maar weet ook wat voor soort lening je wilt. Daarom zal ik je kennis laten maken met verschillende soorten leningen.

Lening en krediet, alle leningen en leningen, allemaal op een rij

We gebruiken de term krediet meestal als het bedoeld is voor onverwachte uitgaven, bijvoorbeeld een nieuwe wasmachine, of de al genoemde vakantie en dergelijke. Als je leent tegen je huis als onderpand, hebben we het over een hypotheek. In deze lening wiki zal ik kijken naar de meest populaire manieren van lenen en uitlenen met jou, alle soorten consumptieve leningen:

Alle soorten leningen voor wie geld wil lenen, wat is een slimme lening?

De meest populaire soorten leningen zijn als volgt:

Er staat tegoed op de rode of zichtrekening

We worden allemaal wel eens rood. De bank gaat ervan uit dat u dan een rekening-courantkrediet heeft. U kunt in het rood staan, maar er een hoge rente over betalen. Rentepercentages van 12 tot 20% zijn niet uitgesloten. Dus rood zijn is duur. Duurder dan veel andere soorten leningen. De belangrijkste valkuil van het controleren van het tegoed op een rekening is dat het gemakkelijk is.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening, pl, is een populair type lening. Dit is de meest verkochte lening. Met pl voor een bepaalde periode neem je een lening met een vaste rente. U spreekt met de bank af hoeveel u per maand betaalt. Een groot voordeel is de veiligheid. De rente staat vast en u weet elke maand waar u aan toe bent. Deze lening wordt vaak online aangeboden. Het is een goede lening om een ​​item met een beperkte levensduur te kopen. Omdat u systematisch betaalt, wordt de lening aan het einde van de looptijd tot nul teruggebracht.

Omzetkrediet

Zoals de naam al doet vermoeden, heeft een doorlopend krediet geen vaste looptijd. De lening loopt door als u niet aangeeft te willen stoppen met het verstrekken van de lening. Een groot voordeel is dat je altijd over extra tegoed kunt beschikken. U spreekt met de bank het maximale kredietbedrag af en zolang u onder dit maximum blijft, kunt u geld opnemen. U betaalt alleen rente over de opgenomen lening. Dat de doorlopende kredietrente variabel is, kan zowel een voordeel als een nadeel zijn. Iedereen die voldoende discipline kan handhaven om regelmatig af te lossen, als zijn beurs dit toelaat, zal een doorlopende lening een flexibele en gemakkelijke manier vinden om te lenen. Sterker nog, jij bent hier de baas. Vergelijk aanbiedingen goed hier op internet.

Speciaal werkkrediet is een
bruiloft lening
om de bruiloft te financieren. Vaak betekent dit snel geld, waarbij je tot de afgesproken limiet kunt lenen. Zodra het deel is afbetaald, kunt u snel nieuw geld opnemen voor andere dingen. Ik noem deze optie niet voor niets, want bruiloften zijn niet goedkoop. Al snel ben je meer dan 5000 euro kwijt aan vaste lasten zoals trouwring, gemeentehuis, kleding, bloemen, kerk. En er zijn vele duizenden euro’s aan variabele kosten voor eten en drinken, een auto, een fotograaf en dergelijke. Bruiloften kosten al snel minimaal 10.000 euro. Als je dit geld hebt, hoef je er niet voor te lenen. Zo niet, dan kan een huwelijkslening de oplossing zijn.

Spaarlening

Een spaarlening is een combinatie van een lening en een spaarverzekering of spaarplan. Je betaalt rente over de lening die je aangaat en daarnaast betaal je maandelijks premie voor de spaarverzekering of spaarplan. Het opgebouwde kapitaal in de spaarverzekering of spaarplan dient om de lening aan het einde van de looptijd in één keer af te lossen. Kies je voor een spaarlening, spreek dan vooraf met de kredietverstrekker af hoeveel je kunt lenen. U kunt geld opnemen tot de afgesproken kredietlimiet. Spaarleningen hebben doorgaans een looptijd van vijftien jaar. Het voordeel van een spaarlening is dat u boetevrij kunt aflossen en ook geld kunt opnemen als u dat wilt. Vergelijk altijd goed de aanbiedingen van verschillende aanbiedingen. Over het algemeen is de rente op spaarleningen relatief laag.

Kaartlening of creditcardlening

Betalen met een creditcard is vaak erg handig, omdat de kaart op veel plaatsen in de wereld wordt geaccepteerd en uw aankopen voor een bepaalde periode verzekerd zijn bij de kredietmaatschappij. Vaak wordt de kaart ook gebruikt om een ​​aankoop te doen die in termijnen wordt terugbetaald. Dit verschil en uitgestelde betaling kan gebaseerd zijn op het kaarttegoed dat aan de creditcard is gekoppeld. De rente op creditcards is vaak erg hoog. De prepaid creditcard is relatief nieuw. Het is een oplossing voor diegenen die gewoon onderweg willen kunnen betalen zonder altijd contant geld bij zich te moeten hebben. U krijgt veel creditcardvoordelen en u kunt tot een bepaald bedrag uitgeven.

rente lening

Een rentelening is een lening waarbij u niet elke maand hoeft af te lossen. U betaalt dan alleen rente. De looptijd van deze lening kan dus oneindig zijn. Handig voor de duurzame aankopen die je doet. Een rentelening is een verlengbare lening zonder maandelijkse betaling. U betaalt alleen rente over het bedrag dat u opneemt. Bij deze lening is tussentijds aflossen toegestaan. U kunt deze bedragen ook later opnemen als lening. De rente is variabel. De looptijd van deze lening kan ook voor onbepaalde tijd zijn. Handig voor de duurzame aankopen die je doet. Een rentelening is immers een handige vorm van lenen als je in een bepaalde periode extra geld nodig hebt en je als kredietnemer snel extra financiële ruimte geeft.

Tegoed per post

Krediet per post en kaartkrediet zijn twee soorten uitgestelde betaling. Koop nu en betaal later met rente. Ook bieden postorderbedrijven deze mogelijkheid vaak aan, bij autodealers of bij de aanschaf van een wasmachine. Een persoonlijke lening of doorlopend krediet is vaak goedkoper, maar er zijn ook acties waarbij je een bepaalde periode geen rente hoeft te betalen. Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in deze promoties.

Leasing en huurkoop

Een aankoop op afbetaling is een aankoop op afbetaling. Huurkoop zien we vaak bij het kopen van een auto in lease. Zeker bij Financial Leasing, waarbij de looptijd van het leasecontract wordt aangepast aan de economische levensduur van de auto. Slim, want anders loopt de lening gewoon door totdat de restwaarde van de auto tot nul is teruggebracht. Bij een lease heeft u het recht om de auto te gebruiken, bijvoorbeeld om 24 maanden met de auto te kunnen rijden voor de prijs van de lease. U huurt een auto en betaalt deze niet terug. Dit heeft als grote voordeel lagere maandlasten. Leasing is er niet alleen voor auto’s, maar ook voor bijvoorbeeld machines, computers en allerlei zaken voor zakelijk gebruik. Particuliere verhuur groeit snel onder particuliere automobilisten.

Koopsompolis

Een koopsompolis wordt ook vaak samen met een lening verkocht als zogenaamde kredietbeschermer. Een koopsompolis is een verzekering waarbij de premie in één keer wordt meegefinancierd. Koopsompolissen blijken vaak onnodig duur en in de praktijk niet altijd nodig. Check dus altijd voordat je je aanmeldt of zo’n koopsompolis iets voor jou is. Merk op dat koopsompolissen voor arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, overlijdensrisicoverzekeringen of werkloosheidsverzekeringen meestal worden geschonden. De AFM noteerde commissies tot 80%.

Bullet-tegoed of bullet-tegoed

Bulletkrediet is een lening waarbij tussentijds rente wordt betaald en aan het einde van de looptijd het totale bedrag van de lening wordt afgelost. Dit is een goede manier om snel te lenen als je aan het einde van de looptijd verwacht over een behoorlijk kapitaal te beschikken waarmee je de lening kunt terugbetalen. Deze vorm van lenen zien we bijvoorbeeld bij de opstalverzekering, KEW, maar ook bij diverse obligatieleningen.

Plus tegoed

Pluskrediet is speciaal bedoeld voor 60- tot 65-jarigen. U betaalt elke maand aflossing en rente. Tussentijds aflossen is toegestaan ​​en u kunt de afgeloste delen van de lening ook opnemen als krediet tot de maximale kredietlimiet. Afhankelijk van de afspraken met de kredietverstrekker moet de lening binnen 70 of 74 jaar worden terugbetaald. Over het algemeen kan maximaal 50.000 euro plus krediet worden opgenomen. Het is een flexibele lening met een variabele rente. Ook de korte looptijd van de lening maakt de lening duidelijk.

Slim geld lenen

Er zijn veel leningen beschikbaar in de markt. Vraag altijd voldoende offertes op en sluit niet onnodig een dure koopsompolis af als zogenaamde kredietbeschermer. Voor wie snel geld wil lenen is er flitskrediet beschikbaar. Als klant heb je binnen enkele minuten een paar honderd euro op je bankrekening staan. Geen negatieve BKR rating, geen koopsompolis.

Lees verder