Air Miles zijn slechts vijf jaar geldig: gebruik ze voordat ze verlopen

Air Miles is een spaarprogramma waarmee u zonder het te beseffen een aanzienlijk aantal punten kunt sparen. De gespaarde airmiles kunnen dan worden ingewisseld. Kon je vroeger alleen maar besparen op kortingen voor het kopen van vliegtickets, nu kun je in talloze winkels en online winkels punten inwisselen voor allerlei goederen en feestdagen. Het is ook mogelijk om uw Air Miles te doneren aan een goed doel. Vanaf 1 december 2018 moeten trouwe spaarders opletten, want de vijf jaar oude Air Miles verlopen voortaan elke maand.

Air Miles verlopen na vijf jaar

Over Air Miles

Luchtmijlen
is een internationaal spaar- of loyaliteitsprogramma. Mensen die deelnemen aan het programma ontvangen Air Miles (een soort punten) op hun kaart voor verschillende aankopen. Aanvankelijk konden deze punten alleen worden ingewisseld voor een vlucht of korting, maar nu kunnen punten voor veel meer plaatsen worden ingewisseld. Met Air Miles kunt u bijvoorbeeld korting krijgen op brandstof, korting op boodschappen of vele andere zaken zoals vakanties, elektronica, speelgoed, gereedschap, sieraden, beddengoed en meer.

Een vast aantal airmiles kan voor veel aankopen met of zonder bijbetaling worden gebruikt. Zo was het in 2018 mogelijk om 500 mijlen in te wisselen voor een restaurantdinervoucher t.w.v. € 20 of om een ​​Duinrell attractieparkticket te kopen voor slechts € 10,- en daarmee 1.450 vliegmijlen in te wisselen. Daarnaast is het ook mogelijk om zonder extra kosten in de Air Miles-winkel te winkelen met een selectie van honderden producten en onbeperkt punten in te wisselen op Bol.com.

Air Miles sparen is heel eenvoudig. Nadat je een account hebt aangemaakt en een pas hebt aangevraagd, kun je deze scannen of registreren bij alle winkels en andere deelnemende partners. Deze omvatten Shell, Praxis, Etos, Mastercard en Essent. Het is ook mogelijk om uw Air Miles kaart te koppelen aan de Albert Heijn Bonuskaart. Elke keer dat u uw bonuskaart scant tijdens het winkelen, verdient u automatisch airmiles. Zo kun je een mooi evenwicht bewaren zonder dat je het doorhebt. Voorheen was het ook mogelijk om Air Miles te sparen in het inmiddels failliete warenhuis V&D.

Controleer uw Air Miles-saldo

Als u geïnteresseerd bent in hoeveel Air Miles u al heeft gespaard, kunt u dit eenvoudig controleren op de website van Air Miles. Door het kaartnummer in te voeren, krijgt u een overzicht van het opgebouwde saldo. Door je te abonneren op de nieuwsbrief, vind je er altijd balans in. Als u uw Air Miles-kaart hebt gekoppeld aan de Albert Heinz Rewards-kaart, vindt u uw saldo ook onderaan de cheque.

Luchtmijlen zijn niet oneindig

Veel mensen denken dat je voor onbepaalde tijd aan je saldo kunt blijven toevoegen en dat Air Miles nooit verlopen. Dit is echter niet juist. In 2013 zijn er wijzigingen doorgevoerd in het loyaliteitsprogramma dat sinds 1994 in Nederland bestaat. De verzamelde vliegmijlen zijn dus slechts vijf jaar geldig. Als u de verzamelde mijlen niet binnen vijf jaar gebruikt, komen ze te vervallen. Sinds de wijziging op 1 november 2013 werd doorgevoerd, kwamen klanten er voor het eerst op 1 november 2018 mee in aanraking. Met ingang van 1 november 2018 komen alle tussen 1994 en 1 november 2013 verzamelde vliegmijlen te vervallen. Vanaf nu worden verlopen Miles altijd maandelijks van uw saldo afgeschreven. Daarom werden spaarders aangespoord om snel te handelen op punten die op het punt staan ​​te vervallen. De opt-in nieuwsbrief gaf ook een overzicht van het aantal punten dat bijna verlopen was. De vervaldatum is verschoven naar 1 december 2018 eind oktober om mensen zoveel mogelijk tijd te geven om iets met hun miles te doen.

Doe snel iets met je saldo

Als je airmiles hebt die nu bijna vijf jaar oud zijn, is het tijd om er iets mee te doen, want het zou zonde zijn als ze verlopen. De organisatie achter het loyaliteitsprogramma schatte in de zomer van 2018 dat het totale saldo dat verloren zou kunnen gaan in de eerste geldigheidsperiode in november 2018 ongeveer 2,9 miljard airmiles bedraagt. Gelukkig zijn veel mensen zich ervan bewust dat ze iets aan hun evenwicht moeten doen. Terwijl er in Nederland doorgaans zo’n 600.000 per week worden uitgewisseld, lag dit aantal in september 2018 al rond de 8 miljoen.

Veel spaarders kijken op de website van Air Miles waar ze hun punten kunnen inwisselen. Veel vrienden en familieleden voegen ook punten toe om de dag samen door te brengen, zoals bij een pretpark, dierentuin of musical. Daarnaast is het ook mogelijk om uw Air Miles te doneren aan een goed doel. Zo maak je een ander blij. U kunt uw Air Miles doneren aan War Child, Nationaal Fonds Kinderhulp of Justdiggit. 200 airmiles staat gelijk aan een donatie van 1 euro (in 2020).€