Air Miles, vergeet ze niet, doneer of gebruik ze

Vergeet uw airmiles niet, want voordat u het weet, verlopen uw miles en worden ze ongeldig. Of ze lopen af ​​in 2020 en 2021. Geen airmiles meer, geen besparingen meer. De website van Air Miles waarschuwt hiervoor. Velen sparen punten bij het tanken of winkelen. Punten worden bijgeschreven, maar wat gebeurt er vaak? Dan zijn ze weer vergeten. Dat is jammer, want je kunt je verzamelde punten kwijtraken als je ze niet gebruikt of doneert. Hoe zit het daarmee?

Air Miles verdienen en dan?

Wat zijn airmiles?

Air Miles sparen is waarschijnlijk het populairste spaarprogramma van Nederland, maar niet alleen. Deposanten zijn over de hele wereld en al vele jaren. In Nederland kun je besparen op winkelen bij Albert Heijn, Gall & Gall, tanken bij Shell, vliegen met KLM, winkelen bij Praxis, Etos, Essent en betalen met Mastercard. Het betekent ook dat iemand in relatief korte tijd veel punten kan krijgen.

Wat te doen met opgebouwde airmiles?

Daarna worden airmiles vaak vergeten, staan ​​ze op de kaart en denkt iedereen al snel dat het zo blijft. Het is andersom. Sindsdien zijn Air Miles maximaal vijf jaar geldig. Dit betekent dat in november 2018, wanneer de regeling vijf jaar geldig is, de eerste Air Miles vervallen. De deadline werd iets uitgesteld tot 1 december 2018. Naar schatting zijn niet minder dan 2,9 miljard airmiles, verdeeld over 728.000 spaarders, verlopen. Tijd voor elke Air Miles-eigenaar om verzamelde Air Miles altijd op tijd in te wisselen. Je bent trouwens niet je hele spaartegoed in één keer kwijt, alleen Air Miles ouder dan vijf jaar vervallen.

Doneer Air Miles aan een goed doel

U kunt bijvoorbeeld een deel van uw verzamelde airmiles doneren aan een goed doel. Misschien heb je dit altijd al willen doen, maar als je Airmiles hebt die bijna verlopen zijn, komt dat echt van pas. Als je doneert aan een goed doel, kan het goede doel met de donatie toch heel nuttige dingen doen.

Air Miles inwisselen en inwisselen

Natuurlijk is het ook mogelijk om zelf Air Miles te gebruiken. Air Miles kunt u inwisselen bij Albert Heijn (o.a. Gall & Gall), de Air Miles store, Bol.com en Shell tankstations. Breng een dagje door in de spa (alleen of met vrienden), shop online op bol.com of in de Air Miles winkel. Misschien is een dagje dierentuin of pretpark iets voor jou en je kinderen. In plaats van dat je airmiles opraken, heb je een fijne dag.

Air Miles vergeten

Ook is onderzocht hoeveel mensen precies weten hoeveel ze op hun Air Miles spaartegoed hebben staan. Toen bleek dat bijna niemand zijn exacte balans kent. Mensen verzamelen altijd graag kortingspunten, het gaat ook bijna automatisch, maar daar blijft het bij. Daarom is het signaal dat Air Miles stuurt met punten die na vijf jaar verlopen, niet alleen een negatief signaal. Je kunt er iets heel positiefs van maken en eindelijk die Air Miles opgebruiken en gebruiken die al zo lang in je tas of plank liggen. Daar zijn die Air Miles tenslotte voor. Volgens Loyalty Management Nederland leidde dit soort overwegingen ertoe dat veel oude Air Miles snel werden ingewisseld en goede doelen in totaal acht miljoen Air Miles per week ontvingen. En daar stopt het niet, want in 2020 en 2021 kunnen nieuwe Air Miles elke dag verlopen als ze te lang worden bewaard.

Lees verder