Aflossingsvrije hypotheek: niet op tijd aflossen

Een van de meest populaire hypotheekvormen tot 2013 was de aflossingsvrije hypotheek. Gedurende de looptijd vindt geen restitutie plaats. Omdat de schuld gelijk blijft, is de hypotheekrenteaftrek maximaal. Dit maakt een aflossingsvrije hypotheek interessant voor mensen met een hoog inkomen. Ook kan een rentedragende hypotheek voor lagere maandlasten zorgen, waardoor de hypotheek aantrekkelijk is voor mensen met een laag inkomen.

Aflossingsvrije hypotheek

Er is zo’n behoefte
hypotheek
zonder premie voor a
cumulatieve verzekering
te betalen omdat het niet gesloten is. Een overwaardeverzekering wordt meestal afgesloten voor aflossing, wat bij dit type hypotheek niet nodig is.

Aftrek van rente

De schuld blijft dus ongewijzigd
hypotheekrente
maximale aftrek. Dit maakt een aflossingsvrije hypotheek interessant voor mensen met een hoog inkomen.

Combinatie

Aflossingsvrije hypotheken worden ook vaak in combinatie met een andere hypotheekvorm afgesloten. Bijvoorbeeld 75% beleggingshypotheek en 25% aflossingsvrije hypotheek. Op deze manier kunt u kosten besparen en dat is interessant voor mensen met een laag inkomen.

Verwijderingswaarde:

Een volledig aflossingsvrije hypotheek is alleen mogelijk als de totale hypotheek een bepaald percentage (afhankelijk van de geldverstrekker, vaak 50 tot 75 procent) van de executiewaarde niet overschrijdt. Op deze manier is de kredietverstrekker er zeker van dat ze altijd hun geld terugkrijgen als dat nodig is in het geval van een executie.

Eigen vermogen

Mensen die zelf veel geld hebben, kiezen vaak voor een aflossingsvrije hypotheek. Zij hoeven immers niet het totale aankoopbedrag te financieren. Ook als u in de loop van de tijd veel overwaarde in uw woning heeft, kunnen mensen ervoor kiezen om over te stappen op een aflossingsvrije hypotheek.

Mensen die liever op termijn beginnen met aflossen kiezen ook voor een aflossingsvrije hypotheek.

devaluatie van valuta

Een ander voordeel van een aflossingsvrije hypotheek is dat geld minder waard wordt. Een ton is nu meer waard dan over 30 jaar. Als je salaris de inflatie bijhoudt, is het over 30 jaar makkelijker af te betalen dan nu.

terugbetalen

Een hypotheek met rente heeft ook een looptijd waarna deze in principe moet worden afgelost. Maar vaak dit
looptijd
uit te breiden U kunt er ook voor kiezen om een ​​aflossingsvrije hypotheek af te lossen:

Verlaten

Voor het geval de hypotheek na het overlijden van de hypotheekgever afloopt, moet een cumulatieve levensverzekering worden afgesloten, die uitkeert bij overlijden. De betaling ervan moet voldoende zijn om de hypothecaire lening in één keer af te lossen. Deze verzekering wordt dan ook verpand aan de kredietgever. Bij overlijden vervalt de hypotheek en kunnen de erfgenamen in de woning blijven wonen.

Aflossingsvrije hypotheek voordelen

De voordelen van een aflossingsvrije hypotheek zijn nu duidelijk geworden, namelijk:

  1. De hypotheekrenteaftrek is maximaal gedurende de looptijd
  2. U hoeft niet per se alle soorten gemengde verzekeringen af ​​te sluiten
  3. Je hebt meer opties om uit te geven omdat je niet hoeft terug te betalen

Nadelen van een aflossingsvrije hypotheek

De nadelen zijn:

  1. U betaalt hoge rente; er zijn nooit restituties
  2. Uw woning wordt nooit hypotheekvrij (niet volledig eigendom)
  3. U loopt het risico schulden te hebben als uw woning in waarde daalt

jaar 2013

Vanaf 2013 moet u nieuwe hypotheekaflossingen doen om aanspraak te maken op de hypotheekrenteaftrek. Beginners kunnen daarom alleen kiezen uit lineaire en annuïtaire hypotheken.

Mensen die al een aflossingsvrije hypotheek hadden, kunnen doorgaan met deze hypotheekvorm. Maar aangezien de huizenprijzen door de crisis sterk zijn gedaald, kan het in sommige gevallen raadzaam zijn om zelf af te betalen.

Lees verder