Accumuleren met ABN AMRO Betaalpas is automatisch sparen met rente

Hoe werkt ABN AMRO Pinpas sparen? Het is een nieuwe manier van automatisch sparen met een hoge rente. Een pin vasthouden betekent pinnen en opslaan tegelijk zonder in het rood te staan. Zo bespaar je elke dag extra. Elke keer dat u geld opneemt, wordt er een bedrag bijgeschreven op de spaarrekening van uw keuze. Zo vergeet u uw spaargeld niet en gaat uw spaargeld automatisch van uw betaalrekening naar een hoogrentende spaarrekening. Kies een rekening met aantrekkelijke spaartarieven en uw spaargeld groeit automatisch, pin per pin. Misschien zullen andere banken dit voorbeeld volgen door voorzieningen te treffen. Het handhaven van deze pin is iets anders dan het in evenwicht houden van Rabo.

Pin opslaan is automatisch opslaan

Geld op een betaalrekening geeft in de meeste gevallen geen spaarrente, maar u kunt ook niet al uw spaargeld op een spaarrekening zetten, want dan staat u rood bij het doen van betalingen. Ook vergeten nogal wat mensen te sparen terwijl het geld beschikbaar is. Om dit dilemma op te lossen introduceert ABN AMRO pinsparen. Bij pinnen wordt er bij elke pintransactie ook een bepaald bedrag aan rente gestort op uw betaalrekening. Mocht u weer geld van de spaarrekening nodig hebben, dan kunt u dit eenvoudig terugbetalen via internetbankieren. De afschrijving van de spaarrekening is ook zichtbaar op de werkdag na de opname.

Hoe werkt pinsparen?

De pin wordt niet opgeslagen zonder uw toestemming. U moet ABN AMRO daarom vooraf laten weten dat u automatisch wilt sparen met de pinpas. Dit betekent dat u vooraf aangeeft naar welke hoogrentende spaarrekening het deel van de pintransactie op de spaarrekening mag worden overgemaakt en hoeveel het is. U kunt kiezen uit 1%, 5% of 10%. Concreet betekent dit dat als u 5% heeft afgesproken en contant geld opneemt voor 100 euro, er 105 euro van uw zichtrekening wordt afgeschreven. Hiervan is 100 euro voor jouw aankoop en 5 euro gaat naar de spaarrekening van jouw keuze. Dit herhaalt zich bij elke transactie zodat je geleidelijk een mooi spaargeld opbouwt. U kunt echter ook aangeven welk bedrag er maximaal per dag op uw spaarrekening kan worden bijgeschreven. Doe je bijvoorbeeld veel aankopen tijdens de feestdagen, dan zal de overboeking naar je spaarrekening met een pin nooit meer zijn dan wat je met de bank hebt afgesproken. Bedragen worden per dag gegroepeerd en afgeschreven tot dit maximum.

De rode kleur kan niet worden veroorzaakt door het vasthouden van de pin

Als je denkt dat de pot zal winnen omdat je rood staat als je de pin vasthoudt, dan heb je het mis. Geld wordt alleen naar de spaarrekening overgemaakt als er voldoende geld op de betaalrekening staat. Pinsparen gaat echt over het op een eenvoudige manier automatisch sparen inschakelen zonder dat je elke maand hetzelfde bedrag hoeft over te maken.

Welke hoogrentende spaarrekening met pinsparen?

U kunt pinsparen gebruiken voor alle ABN AMRO-spaarrekeningen behalve spaardeposito’s, AEX-spaarrekening, kinderspaarrekening en Koninklijk sparen voor uw kind. En dan zijn er nog volop keuzemogelijkheden voor uw spaargeld.

Pin sparen via een andere bank?

Sparen met de ABN AMRO Betaalpas, als u betaalt en de pas van een andere bank gebruikt, telt niet mee voor het pinnen. Het moet een ABN AMRO betaalrekening zijn. Het kan ook een gezamenlijke betaalrekening en spaarrekening zijn, zolang beide rekeningen dezelfde naam hebben. Het opslaan van een Pin kost geen geld of transactiekosten.

Balans van Rabobank bijhouden

Het opslaan van je Rabo-saldo is ook een vorm van auto-save, maar heeft niets te maken met je pingedrag. Bij Rabobank Saldo Sparen geeft u aan hoeveel u maandelijks op uw betaalrekening wilt hebben om het saldo op een spaarrekening te storten. Daarna vindt de overboeking elke maand plaats op een bepaalde datum, of elke vier weken als uw betaalrekening dit toelaat.€