ABN AMRO buitenlandse hypotheek

De buitenlandse hypotheek van ABN AMRO is een Nederlandse hypotheek voor huisvesting in het buitenland voor mensen die in Nederland wonen. Zo kun je alsnog een hypotheek afsluiten bij een vertrouwde bank. Wat zijn de voorwaarden om in 2020 een hypotheek af te sluiten bij een Nederlandse bank voor uw woning in Frankrijk, Spanje, Italië, België of Duitsland?

Wat is een ABN AMRO buitenlandse hypotheek?

ABN AMRO MeesPierson financiert uw woning in het buitenland met een buitenlandse hypotheek. Dit volgens de Nederlandse voorwaarden. Het deskundige team is voorbereid en kent precies de regels die van belang zijn bij het kopen en financieren van uw woning. Dat ABN AMRO deze buitenlandse hypotheek aanbiedt is bijzonder. Zo opereert de cliënt in een bekende bank en in zijn eigen taal. Daarnaast had ING Bank ook een aantal jaren een buitenlandse hypotheek, maar die is na de financiële crisis beëindigd. Aan de andere kant biedt ABN AMRO ook in 2020 nog veel kansen. Kijk altijd goed naar de voorwaarden.

Voor welk land kan ik een hypotheek afsluiten in het buitenland?

U kunt in het buitenland een hypotheek afsluiten voor een woning in Frankrijk, Spanje, Italië, België en Duitsland. De voorwaarden zijn als volgt:

Uw advies en offerte zijn in het Nederlands en op de voorwaarden is Nederlands recht van toepassing.

Hoeveel kunt u lenen voor uw woning in het buitenland?

Hoeveel u op een hypotheek kunt krijgen, hangt af van de woning, maar de hypotheek moet minimaal € 100.000 zijn. ABN AMRO hanteert voor een vakantiewoning andere voorwaarden dan voor een hoofdverblijf en hoofdverblijf. Een vakantiehuis wordt als risicovoller beschouwd:

Hoe hoog is een buitenlandse hypothecaire lening in Frankrijk, Spanje, Italië, België of Duitsland?

buitenlandse hypotheek: hypotheek voorwaarden:
Voor een vakantiehuis in Frankrijk, Spanje, Italië, België en Duitsland Maximaal 60% van de marktwaarde en minimaal 100.000 euro.
Maximaal 80% van de marktwaarde, bij voldoende onderpand (kapitaal, beleggingen).
Voor uw hoofdverblijfplaats in België of Duitsland Maximaal 102% van de marktwaarde plus overdrachtsbelasting en minimaal € 100.000

Looptijd buitenlandse hypotheek

De maximale hypotheektermijn kan van land tot land verschillen:

Er zijn in principe drie hypotheekvormen mogelijk:

Een kortere looptijd gecombineerd met een aflossende hypotheek (annuïtair of lineair) betekent automatisch hogere maandlasten. Bij een aflossingsvrije hypotheek is dit geen probleem. Overigens is een hypotheek met rente voor Italië niet altijd mogelijk.

Hoe hoog is de hypotheekrente?

De hypotheekrente die ABN AMRO in rekening brengt voor woningen in Spanje, Italië en Frankrijk is gemiddeld 0,3% hoger dan voor een woning in Duitsland of België. Vraag uw adviseur altijd naar mogelijke kortingen. Zo kan een lagere hypotheekrente worden toegekend als de woning uw hoofdverblijf is, de hypotheektermijn tien jaar of korter is of als er meer spaar- of andere onderpanden zijn.

Conclusie hypotheek afsluiten in het buitenland in 2020

Om een ​​hypotheek voor een woning buiten Nederland te krijgen, hoeft u niet per se met een buitenlandse bank samen te werken en in een andere taal over voorwaarden te onderhandelen. U kunt dan contact opnemen met ABN AMRO MeesPierson in Nederland.

Lees verder