ABN Amro Betaalpas Sparen: Bespaar met een Betaalpas

Zoals ABN Amro zegt: Sparen met een pinpas is net zo makkelijk als betalen met een pinpas en even effectief als sparen. Velen zullen bij de eerste advertentie denken dat het een grap is. Hoe kunt u uw spaargeld opwaarderen met pintransacties? Maar zo gek is het niet, en je zou jezelf een slechte dienst bewijzen om niet mee te doen. Samen kun je op termijn een mooi bedrag besparen. Het werkt gewoon niet als je rood bent.

Sparen met een ABN Amro Betaalpas

Pinsparen: hoe werkt het?

Zo eenvoudig als een pinpas en even effectief als sparen, het klinkt te mooi om waar te zijn, maar dat is het niet. Elke keer dat u een betaling doet met uw pinpas of geld opneemt bij een geldautomaat in Nederland, wordt er een bepaald percentage van uw betaalrekening afgeschreven, dat vervolgens op uw spaarrekening wordt gestort. Het werkt alleen als je een positief saldo hebt, niet als je in het rood staat. Sterker nog, je spaart bijna zonder het te beseffen; met een speld! En het maakt sparen een stuk makkelijker.

U kunt zelf het tarief kiezen, variërend van 1% tot 10%. Als u bijvoorbeeld € 200 opneemt bij een grensdoorlaatpost of apotheek en u heeft gekozen voor 5% tarief, dan wordt er € 210 afgeschreven: € 200 dat u wilde opnemen of van de pinpas en de resterende €. 10 gaat naar uw spaarrekening. Het bedrag wordt per dag gemaakt. Dus als je drie transacties doet van € 100, € 20 en € 10 en je hebt gekozen voor een tarief van 1%, dan wordt de volgende dag € 1,30 op je spaarrekening gestort. Dit geldt alleen voor transacties die u in Nederland doet, dus als u op vakantie bent stopt het programma effectief.

Wat is het nut van pinsparen?

Natuurlijk vraag je je misschien af ​​wat hier de bedoeling van is. Als je een paar dozijn wilt besparen, kun je het toch zelf overmaken? Bedenk wel dat sparen voor veel mensen moeilijk is. Wanneer je echter geld spaart, verbind je eigenlijk een positief punt (je bespaart!) met iets negatiefs (je moet uitgeven). Dus als je in een maand te veel hebt uitgegeven, heb je ook veel gespaard. Zo heeft u een deel van het verlies op uw rekening bijgeschreven en ontvangt u ook periodiek rente over dit bedrag.

Hoeveel u op deze manier bespaart, is aan u. Naast het kiezen uit een percentage van het gespaarde bedrag, kunt u dit ook aan een maximumbedrag koppelen. U kunt de bank bijvoorbeeld opdracht geven om te stoppen met sparen op uw betaalpas als u in een maand een bepaald bedrag heeft opgebouwd. Als u in het rood staat, wordt de overboeking ook automatisch stopgezet. En net zo eenvoudig als u het via de website van de bank kunt activeren, kunt u pinsparen ook deactiveren. Je kunt het gespaarde saldo aan het einde van de maand als bonus zien of je vakantie in juli betalen!

Heeft het ook nadelen?

Een bank heeft natuurlijk altijd een winstoogmerk. De bank heeft er baat bij dat u bij hen blijft sparen. Als u bij ABN Amro spaart, moet u zowel een eigen betaalrekening als een spaarrekening hebben. U kunt bijvoorbeeld geen geld overmaken van ABN Amro naar een ING-spaarrekening en vice versa. Het is een dienst die door de bank wordt aangeboden met als voorwaarde en doel dat u al uw producten bij hen koopt. Maar het kan nauwelijks een nadeel worden genoemd. ABN Amro is de enige aanbieder van dit soort sparen in Nederland.

Het is belangrijk om (zeker in het begin) goed grip te houden op je bestedingspatroon. Als je elke maand moeite hebt om rond te komen en je uitgaven van € 2.000 per maand plotseling met € 100 worden ‘verhoogd’ door oplopende betalingen, dan moet je ervoor zorgen dat je nog genoeg geld op je rekening hebt staan ​​voor een groot bedrag . rekeningen. betalen Houd er rekening mee dat u alleen bespaart op pintransacties en geldopnames. Rekeningbetalingen voor huur of donatie worden niet in aanmerking genomen. Het is dus niet zo dat als je een tarief van 5% kiest, je “kosten” die maand automatisch 5% hoger zijn.€