Aanzienlijke financiële gevolgen van overgewicht en ondergewicht

Vooral brede en dikke mensen die niet in de vliegtuigstoel passen of gewoon te veel wegen, moeten sommige luchtvaartmaatschappijen extra betalen. Het is niet echt leuk als je dik bent buiten je schuld. Hoeveel invloed heeft uw lichaamsgrootte naast uw voedsel- en voedingskosten op uw financiën in het dagelijks leven? Maar als het om je portemonnee gaat, heeft lang zijn ook positieve effecten. En natuurlijk zijn er voor- en nadelen aan afvallen.

De financiële gevolgen van uw gewicht

Moet je meer betalen als je dik en lang bent en minder als je dun en dun bent? Luchtvaartmaatschappijen willen het dubbele van de ticketprijs vragen voor passagiers die niet op één stoel passen. Maar het zet de wereld op zijn kop: eerst ontwerpt het stoelen die te klein zijn, en dan laat het mensen betalen die er niet in passen. En KLM laat nu ook mensen die relatief weinig wegen meer gewicht in hun bagage meenemen. Zou het niet logischer zijn als KLM in elk vliegtuig een paar stoelen beschikbaar zou hebben voor extreem dikke mensen tegen een normaal tarief. Want vaak koos je als persoon niet voor zwaarlijvigheid.

Vrouwen en mannen

Het heeft geen zin om weddenschappen te baseren op het gewicht of de grootte van mensen, want als we daar consequent in waren, zou het einde verloren zijn. Mannetjes wegen gemiddeld ongeveer 12 kg meer dan vrouwtjes en verschillen ongeveer 11 cm in lengte. Goede reden voor KLM om vrouwen 10% minder te laten betalen voor een ticket of 10% meer bagage mee te laten nemen zonder bij te betalen.

Kleding

In veel andere gevallen lijkt je lichaamsgrootte een positief of negatief effect te hebben op je financiële situatie. Korte mensen betalen immers net zoveel voor hun nieuwe kleding als volwassenen. Maar dit is natuurlijk verre van eerlijk, aangezien de hoeveelheid textiel die in grote maten wordt verwerkt natuurlijk ook groter is. En dan hebben we het nog niet eens over hogere transportkosten. Hetzelfde geldt voor schoenen in termen van het dure leer dat nodig is voor maat 45 in vergelijking met maat 37.

Genieten van extra alcoholische versnaperingen

Als het gaat om het versterken van de innerlijke mens, hebben de kleine lichtgewichten een duidelijk voordeel. Een kopje koffie voor een persoon van 55 kg bevat naar verhouding twee keer zoveel als een persoon van 110 kg. Ook alcohol in een glas wijn heeft een dubbel effect op dit kleine mensje. En dat scheelt natuurlijk een hele slok van de borrel. Want als je wilt hangen en gelukkig wilt zijn, kost het maar de helft.Als je ooit een noodrantsoen krijgt als vluchteling of bij een ongeluk, heb je als klein mens en als relatief lichtere vrouw een belangrijk voordeel.

Geneesmiddelen

Als u voor een operatie onder narcose in het ziekenhuis moet worden opgenomen, meet de anesthesioloog uw gewicht, omdat de hoeveelheid slaaphulpmiddel precies op uw gewicht (lichaamsinhoud) moet worden afgestemd. Verrassend genoeg houden andere medicijnen, vooral die welke vrij verkrijgbaar zijn bij de apotheek, vaak geen rekening met je gewicht. Aan de andere kant zal het effect van een eenvoudige pijnstiller op een persoon van 55 kg veel groter zijn dan op een persoon van 110 kg.

In de bioscoop en theater

Als je klein bent en achter een groot persoon staat, heb je pech en betaal je eigenlijk te veel voor je ticket. Zo heffen de voor- en nadelen van verschillende gewichts- en lengtecategorieën elkaar goed op.€