Aandelen kopen op de dip

Beleggen in aandelen kan zeer winstgevend zijn door bij dips te kopen en op highs te verkopen. Klinkt goed, maar helaas is het gewoon een onmogelijke strategie.

schommelingen op de aandelenmarkt

Tot 2000 waren er opeenvolgende jaren van stijgende prijzen op de aandelenmarkt. De aandelenmarkten leken alleen de weg naar boven te kennen. In 2000 werd een stijgende lijn waargenomen. De topjaren waren voorbij. De AEX piekte boven de 700, maar is in 2002 geleidelijk gedaald tot een dieptepunt van rond de 250 punten. De kredietcrisis van 2008 bracht de AEX nog lager, namelijk op 243 punten.

Bij het kopen van dip

Zodra de prijzen op hun laagste positie staan, moet u invoeren. Het probleem is echter dat je nooit weet wanneer de bodem is bereikt. Misschien zakken de beurzen nog tientallen procenten verder en dan heb je op het hoogtepunt gekocht. Als je precies en zeker weet wanneer de dip is bereikt, kun je veel geld verdienen. Daarom kan het niet als doel worden gesteld. Achteraf kun je de daling herkennen, maar dan zijn de prijzen weer gestegen om later nog dieper te zakken.

Verslaving

Prijzen zijn afhankelijk van veel factoren, waardoor het onmogelijk is om een ​​goede schatting te maken. Analisten letten op bepaalde indicatoren om de toekomst te voorspellen. Voorbeelden van deze indicatoren zijn het consumentenvertrouwen en het vrijgeven van maandelijkse werkloosheidsaanvragen in de VS. Olie- en dollarkoersen zijn ook belangrijke indicatoren. Ook de kredietcrisis van 2008 had grote gevolgen voor de prijzen.

Hoog rendement

Als je grote winsten wilt maken, moet je grote risico’s nemen. Hierdoor maak je misschien geen winst, maar verlies je geld. Beleggingsadviseurs raden over het algemeen spreiding aan. Beleg niet alleen in aandelen, maar ook in obligaties, vastgoedfondsen, spaarrekeningen en dergelijke. Als u wilt dat uw geld op korte termijn ter beschikking staat, is een spaarrekening of spaardeposito de meest logische keuze. U krijgt niet het hoogste rendement, maar u kunt geen geld verliezen door dalende beurzen en een eventuele crisis.€