Aan het einde van de maand blijft er geld over

Het maakt niet uit of u een eenverdiener bent of twee inkomens heeft. Als u aan het einde van de maand geld over wilt hebben, moet u rekening houden met drie belangrijke dingen: ken uw inkomsten en uitgaven en maak een financiële planning.

Goed financieel beheer van het huishouden

Verschillende factoren staan ​​vaak een goed financieel beheer van het huishouden in de weg. Als u wilt besparen, moet u uw maandelijkse uitgaven vooraf plannen:

Tijd als obstakel

Rijkdom kan alleen met succes worden beheerd en zinvol worden vergroot als u of uw partner de taak serieus neemt. Maar vaak nemen de uitdagingen van werk en gezin zo veel van je in beslag dat je er niet genoeg tijd voor hebt. Na een stressvolle dag op het werk, breng je liever tijd door met je gezin dan je zorgen te maken over de financiën.

Huishoudelijke financiën zijn meestal te ingewikkeld

Hoeveel bankrekeningen heeft u eigenlijk? Laten we ze eens bekijken:

Het bijhouden van het rapport is een probleem

Dankzij internet is het nu mogelijk om met slechts een paar klikken geld over te maken, waardoor de traditionele hoekbank niet meer bestaat. Het internet heeft ook veel nieuwe financiële producten gecreëerd om uw geld te beleggen. Het neveneffect is dat je “tig” rekeningen hebt bij verschillende banken om te profiteren van de hoogste rentetarieven met de laagste kosten. En natuurlijk heb je ook een reeks periodieke verantwoordelijkheden met betrekking tot het bezit van een huis, huur, auto’s en het opvoeden van kinderen. Wie kan zo’n puinhoop bijhouden?

Systeem van goed financieel beheer

De oplossing is om een ​​systeem voor uw financiën te ontwikkelen dat al deze obstakels overwint. Door de jaren heen hebben mensen vaak veel dingen geprobeerd. Excel-bestanden, combinaties van financiële programma’s en Excel-lijsten, etc. Een systeem waarmee u alles in één keer kunt beheren, werkt het beste. Dus een programma waarmee je inzicht hebt in al je inkomsten en uitgaven, en waar je kunt plannen en managen. Het assortiment aan producten is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Maar welk programma je ook kiest, het moet aan twee dingen voldoen:

Financiële software zoals deze kan u ongelooflijk veel tijd besparen. Als u de tijd en het onderzoek neemt om de juiste software te kiezen en het programma goed in te stellen, kunt u met slechts één klik alle transacties en saldi van verschillende bankrekeningen ophalen.

Aan het einde van de maand blijft er geld over

Betaal je nog steeds voor dingen die je eigenlijk gratis zou kunnen krijgen? De eerste stap om aan het einde van de maand geld over te houden, is stoppen met betalen voor dingen die je gratis krijgt. Bijvoorbeeld uw bankrekening. De kosten van het aanhouden van een bankrekening, geld opnemen bij geldautomaten van andere banken of zelfs in het buitenland kunnen al snel oplopen tot meer dan 100 euro per jaar. Begin dus met besparen op deze kosten.

Classificatie, het geheime wapen

Veel digitale huishoudboekjes zijn inmiddels slim. Dit betekent dat ze uw verschillende boekingen automatisch categoriseren en categoriseren. U hoeft maar één keer te evalueren of deze formaten nuttig voor u zijn en u kunt direct beginnen met analyseren. Dankzij deze classificatie zie je waar je geld naartoe gaat en ontdek je sneller en beter besparingsmogelijkheden: Waarom betaal ik nog steeds voor een sportschool waar ik al een jaar niet ben geweest…?

Classificatie helpt u ook om uw uitgaven beter te plannen. Op basis van uw maandelijkse rapportages kunt u bepalen welke onkostencategorieën het meeste geld kosten. Als u bijvoorbeeld in de afgelopen 12 maanden gemiddeld € 1.000 aan huisvesting en voeding heeft uitgegeven, heeft het geen zin om € 700 voor deze categorie te budgetteren.

Na verloop van tijd houdt u gegarandeerd geld over

Het opzetten van zo’n systeem kan een zondagmiddag en een paar euro aan software kosten. Zo heb je een idee van al je inkomsten en uitgaven en kun je dienovereenkomstig plannen. En je zult zien dat je na een bepaalde periode aan het einde van de maand ook tijdens een financiële crisis geld overhoudt. Zodra uw systeem “up” is, duurt het minder dan 30 minuten per week om te updaten.

Lees verder