9 tips om geld te lenen

U leent verantwoord geld. Deze 9 tips helpen je om de beste lening te krijgen. Een lening is niet altijd een slechte keuze en is vaak veel goedkoper dan rood staan ​​of het gebruik van een creditcard. Het is relatief eenvoudig om op de juiste manier geld te lenen zonder later problemen te veroorzaken. Alleen geld lenen als je het echt nodig hebt, rentetarieven vergelijken en goed het aanbod en de voorwaarden lezen!

1) Alleen geld lenen als het echt niet anders kan

Als je echt geld nodig hebt en het kunt betalen, kun je een lening aangaan. U betaalt rente over het geleende bedrag. Afhankelijk van uw inkomen kunt u alleen rente betalen bij een kleine aflossing per maand of meer om de lening sneller af te lossen. U kunt ook lenen om geld te investeren en zo nieuw geld te genereren om vervolgens de lening terug te betalen.

2) Lenen via een tussenpersoon

Er is een tussenpersoon tussen u en de bank, zoals een kredietverstrekker. Dan sluit je de lening af via een tussenpersoon die er commissie voor ontvangt. Het is goedkoper om te proberen een lening rechtstreeks af te sluiten bij de bank waar het geld vandaan komt. De tussenpersoon wil ook geld verdienen door uw lening aan te gaan. Dit komt tot uiting in extra kosten.

3) Vergelijk rentetarieven

Op internet kun je snel de meest actuele rentetarieven van verschillende leningaanbieders vergelijken. Zorg ervoor dat u aanbiedingsrentes niet verwart met reguliere rentetarieven om onaangename verrassingen in de toekomst te voorkomen. Check ook de voorwaarden van verschillende dienstverleners.

4) Onderpand voor terugbetaling van de lening

Kies altijd voor een vaste rente die voor een langere periode vaststaat. Een variabele rente brengt het risico van aflossingsschommelingen met zich mee. Soms dalen de rentetarieven, maar meestal niet. Hierdoor weet je niet elke maand precies waar je aan toe bent. Een vaste rente geeft je dus elke maand zekerheid over je uitgaven. Het is beter om hiermee rekening te houden bij het plannen van een huishoudboekje.

5) Geld lenen van familie of vrienden

U kunt ervoor kiezen om geld te lenen van een familielid of kennis. Als je het niet zakelijk aanpakt, kun je in de problemen komen als achteraf blijkt dat je niet op tijd kunt terugbetalen. Zorg er dus bij het kiezen van deze voor dat u deze correct benadert.

6) De rente is variabel

U kunt altijd proberen om korting te krijgen op de leenrente. Je kunt altijd vragen. Een kredietverstrekker zal eerder korting geven als er in de loop van de tijd minder leningen worden afgesloten. Daarom is het mogelijk om de rentevoet van de lening af te spreken bij de bank.

7) De lening overdragen

De rentetarieven fluctueren in de tijd. Dit kan betekenen dat als je eerder een lening hebt afgesloten met een bepaalde rente, het misschien goedkoper is om de lening over te sluiten. Als de huidige rente lager is dan de leenrente, kan dit een voordeel zijn. Goede berekeningen zijn hierbij belangrijk om er zeker van te zijn dat het echt goedkoper is. Let op eventuele boetes die u moet betalen bij het overmaken.

8) Lees de aanbieding en voorwaarden goed door

U gaat een financiële verplichting aan voor een langere periode. Het is belangrijk om alle documenten goed te lezen en alles te begrijpen! Neem bij twijfel contact op met uw bank. Het uitgangspunt moet zijn dat je alle termen begrijpt.

9) Geld lenen met BKR registratie

Als u een BKR-registratie heeft, kunt u niet meer op de gebruikelijke manier geld lenen. Wil je toch een lening afsluiten dan kan dat bij kredietverstrekkers die geen BKR controleren. Wat u ook kunt doen, is elke maand meer inkomsten genereren. Het is ook een manier om extra financiële ruimte te creëren.€