15 tips om geld te besparen

Heeft u altijd te weinig geld en wilt u graag sparen? Er zijn talloze manieren om geld te besparen. Vooral in moeilijke financiële tijden kan het erg handig zijn om aan het einde van de maand geld over te hebben. Iedereen houdt van een beetje extra geld, en het hoeft niet moeilijk te zijn.

Geld besparen

In moeilijke financiële tijden bestaat de kans dat er veel minder geld beschikbaar is. U kunt op veel manieren geld besparen, en vaak is dat niet zo moeilijk. Vaak moet je gewoon weten hoe je ermee om moet gaan. Met de volgende vijftien tips kun je meer geld besparen.

Tip 1. Houd uw inkomsten en uitgaven bij

Mensen realiseren zich vaak niet hoeveel geld ze daadwerkelijk uitgeven. Daarom is het handig om een ​​kasboek bij te houden, waarin precies staat hoeveel geld je hebt verdiend en wat je uitgeeft. Zo word je veel bewuster van het geld dat je hebt. U kunt bijvoorbeeld een kasboek maken in Excel of het in een boekje schrijven. U kunt hiervoor ook speciale computerprogramma’s gebruiken.

Tip 2. Bespaar op vaste kosten

Probeer geld te besparen op vaste kosten. Kijk bijvoorbeeld of u een goedkopere hypotheek kunt vinden of hoe u uw verzekering kunt verlagen. U kunt ook manieren vinden om uw energiekosten of uw wekelijkse boodschappenkosten te verlagen. Heb je een huisdier? Misschien kun je goedkoper eten kiezen. Er zijn veel manieren om te besparen op vaste kosten. Wees kritisch en probeer zelf te zien welke mogelijkheden er zijn.

Tip 3: Abonnementen en loterijen

Ben je lid van een sportschool, tijdschrift of andere club die een maandelijks of jaarlijks bedrag in rekening brengt? En hoe zit het met loterijen? Ben je daar lid van? Abonnementen en loterijen kunnen erg duur zijn en hoge kosten met zich meebrengen. Loterijen zijn verleidelijk omdat ze enorme prijzen adverteren. De kans dat je deze wint is inderdaad erg klein, dus je zult veel geld verliezen. Kijk ook eens kritisch naar lidmaatschappen: Ga je naar de sportschool? Ben je een tijdschrift aan het lezen? En er kunnen andere alternatieven zijn (bijvoorbeeld elke ochtend joggen is voordeliger dan naar de sportschool gaan).

Tip 4: Bespaar op energiekosten

Onbewust wordt er veel geld uitgegeven aan energiekosten. Kijk kritisch naar de energie die je verbruikt. Staat je tv altijd op stand-by? Zet hem uit als je ’s avonds naar bed gaat. Zijn er andere apparaten die u onnodig aan laat staan? En hoe zit het met de stookkosten? Kun je proberen je warmer aan te kleden voordat je het fornuis aanzet? Ook op water kun je flink besparen. Een half uur douchen is helemaal niet nodig.

Tip 5: Verzekering

Kijk goed naar je verzekeringen. Zijn alle verzekeringen echt nodig? Heb je een reisverzekering nodig als je niet op vakantie gaat? En hoe zit het met andere verzekeringen? Kijk of er goedkopere alternatieven zijn. Dit kan je veel geld per maand besparen.

Tip 6: Bespaar geld in de supermarkt

Het is niet nodig om constant naar dure producten te reiken in de supermarkt. De meeste winkels hebben ook goedkopere alternatieven. Een pakje spaghetti krijg je al voor 25 cent en smaakt vaak precies zoals het dure merk. Je kunt er ook dure koekjes en allerlei frisdranken kopen, maar dat kost veel extra geld. Moet het echt allemaal zo duur zijn? Wees kritisch als je naar de supermarkt gaat.

Tip 7. Vermijd onnodige aankopen

weet u dat Je ziet iets en koopt het, maar later denk je dat het misschien zonde van je geld is geweest. Probeer dit soort aankopen te vermijden: ook al zijn het kleine aankopen ter waarde van een paar euro. Denk altijd goed na voordat je iets koopt. Wacht indien nodig een dag. Wees ook voorzichtig met online aankopen. Vaak is dit met twee muisklikken geregeld.

Tip 8: Bespaar geld op een auto

Kijk of u geld kunt besparen op uw auto door bijvoorbeeld op zoek te gaan naar een goedkopere verzekering. U kunt ook geld besparen door sneller en vaker te rijden. Dit bespaart brandstofkosten en bespaart geld. Werk je verder weg en heb je een auto nodig? Bepaal of delen met een collega gepast is.

Tip 9: Trap niet in de advertenties

“Nu twee voor de prijs van één!” Winkels met deze slogans proberen je te verleiden iets te kopen. Het is echt goedkoper dan normaal en bespaart geld. Je moet je echter afvragen: heb ik dit product echt nodig? Heb je het al willen kopen of denk je dat het handig is als ik het nodig heb? In het laatste geval: niet kopen. Het is altijd goedkoper dan kopen.

Tip 10: Maak een begroting

Geld besparen is veel gemakkelijker als u een budget instelt. Bedenk van tevoren hoeveel geld je de komende week wilt uitgeven en houd je daaraan. Dit vergt enige oefening. Probeer je echter aan je budget te houden. Is uw budget gestegen? Het is jammer.

Tip 11. Bespaar met een creditcard

Een creditcard lijkt erg handig om snel iets te betalen. Maar uiteindelijk kost het je meer geld omdat je rente moet betalen als je het aflost. Daarom is een creditcard geen goede optie. Als je een creditcard nodig hebt, bijvoorbeeld om een ​​vakantie of werk te boeken, gebruik deze dan alleen voor het hoogst noodzakelijke.

Tip 12: Geen pinnen meer

Pinning is zo gemakkelijk, vooral deze dagen. U kunt kleine bedragen opnemen zonder extra geld. Bij een debetkaart ben je het afschrift echter volledig kwijt. In winkels kun je beter geen pinpas gebruiken. Bewaar het geld dat u wilt uitgeven in uw portemonnee. Dat geld is er, meer niet.

Tip 13: Bespaar op kleine dingen

Een zak chips hier, een trui daar en laten we die mooie plant kopen. Hé, die dvd kost maar vijf euro. Al die kleine bedragen kunnen oplopen en voor je het weet ben je tientallen euro’s kwijt aan kleine dingen. Wees er voorzichtig mee en koop ze het liefst niet.

Tip 14: Geef niet meer uit dan je hebt

Het klinkt zo logisch, maar toch hebben veel mensen het bij het verkeerde eind. Ze hebben een creditcard of lening. Er zijn ook veel mensen die maandelijks in het rood staan. Wist u dat de rente op rood staan ​​veel hoger is dan op de meeste spaarrekeningen? Je betaalt dus veel geld als je even in het rood staat. Geef geen geld uit dat je niet hebt. Sluit daarom geen lening af of neem geen geld op als het niet op uw rekening staat. Dit scheelt uiteindelijk veel geld.

Tip 15. Gebruik je spaarrekening

Ben je geld aan het sparen? Zet het dan op je spaarrekening. Dan staat het niet op je gewone rekening, waardoor je het sneller uitgeeft. Daarnaast kun je ook profiteren van de rente en is het dus gewoon een groot voordeel.

Lees verder