10 rijkste mensen ter wereld in 2020 volgens Forbes

De top tien van rijkste mensen ter wereld in 2020 zal grotendeels worden gedomineerd door Amerikanen. Microsoft-maker Bill Gates en Facebook-maker Mark Zuckerberg zijn misschien wel de bekendste hiervan. Al deze mensen werden rijk omdat ze een innovatief idee konden ontwikkelen of omdat ze een bestaand bedrijf konden kopen. Omdat deze bedrijven zo groot zijn, hebben ze het grootste marktaandeel. Dit maakt het moeilijk voor concurrenten om met hen te concurreren.

Vermeld in Forbes

De lijst van de 10 rijkste mensen ter wereld is samengesteld door het Amerikaanse tijdschrift Forbes. Ze hebben alle kandidaten geïnterviewd en houden alle uitgaven en inkomsten van de individuen nauwlettend in de gaten. Ten slotte berekenen ze het totaal door niet alleen geld in te zamelen, maar ook het aantal huizen, kunstwerken, auto’s, …

10 rijkste mensen ter wereld

Gegevens tot en met april 2020

Plaats Voornaam Nationaliteit Netto bedrag
1 Jeff Bezos Amerikaans 131 miljard dollar (122 miljard euro)
2 Bill Gates Amerikaans 96 miljard dollar (85 miljard euro)
3 Warren Buffett Amerikaans 82 miljard dollar (73 miljard euro)
4 Bernard Arnault Frans 69 miljard dollar (61 miljard euro)
5 Carlos Slim Helluk Mexicaans- 64 miljard dollar (57 miljard euro)
6 Amancio Ortega Spaans 62 miljard dollar (54 miljard euro)
7 Larry Ellison Amerikaans 62 miljard dollar (54 miljard euro)
8 Mark Zuckerberg Amerikaans 62 miljard dollar (54 miljard euro)
9 Michael Bloomberg Amerikaans 55 miljard dollar (43 miljard euro)
10 Larry Page Amerikaans 50 miljard dollar (44 miljard euro)

Jeff Bezos

De rijkste persoon van 2020 is
Jeff Bezos
. Jeff is een Amerikaanse computeringenieur en oprichter van Amazon. Amazon was een van de eerste bedrijven die producten op internet verkocht. Sinds 2000 heeft Jeff een aanzienlijke winststijging gezien bij Amazon. De stijging van de jaaromzet van het bedrijf bedroeg maar liefst 30 procent. Door de sterke groei kon Amazon, dat aanvankelijk alleen boeken verkocht, zich richten op andere producten zoals media.

Naast Amazon bezit Jeff sinds 2000 ook zijn eigen ruimtevaartbedrijf, Blue Origin. Jeff gelooft dat het voor mensen mogelijk is om op een andere planeet te leven. Om dit mogelijk te maken, wil hij ruimtereizen toegankelijk maken voor de gemiddelde mens.

Bill Gates

Bill Gates
is waarschijnlijk een van de meest bekende namen op deze lijst. Het is de mede-oprichter van Microsoft. Bill staat al heel lang in de top 10 van ’s werelds rijkste mensen, maar door zijn uitgaven is hij die plek kwijt. Hij staat bekend om zijn gulle giften aan goede doelen.

Vanwege zijn liefde voor goede doelen besloot hij samen met zijn vrouw Melinda zijn eigen liefdadigheidsinstelling te beginnen, de Bill & Melinda Gates Foundation. De focus van dit goede doel is gezondheidszorg voor de wereldbevolking. Daarnaast is het doel armoede te bestrijden en ervoor te zorgen dat iedereen de mogelijkheid heeft om onderwijs te volgen.

Warren Buffett

Amerikaanse zakenman
Warren Buffett
voornamelijk bezig met investeringen. Hij is voor 38% aandeelhouder van het Berkshire Hathaway-conglomeraat. Dit bedrijf bezit een groot aantal bedrijven in verschillende sectoren.

Buffett staat bekend om zijn investeringen in bedrijven met groeipotentieel. Hij wil op den duur winst maken. Om deze reden kocht hij 400 miljoen aandelen Coca-Cola. Het product is voor hem interessant omdat het uniek en winstgevend is.

Bernard Arnault

Bernard Arnault
is een Franse zakenman en CEO van Louis Vuitton Moët Hennessy. Het is weer een conglomeraat van meerdere bedrijven. Het grote verschil met het conglomeraat van Warren Buffett is dat het handelt in luxegoederen. Een belangrijk bedrijf dat zich op dit gebied vestigt, is Louis Vuitton. Louis Vuitton richt zich voornamelijk op het maken van handtassen, kleding en andere accessoires.

Carlos Slim Helluk

Mexicaanse zakenman
Carlos Slim Helluk
is vooral bekend om zijn telecommunicatiebedrijf Telmex. Dit bedrijf was lange tijd eigendom van de overheid, maar werd in 1990 gekocht door een groep investeerders. Carlos had de leiding over deze groep. Telmex rekent zoveel geld omdat er in Mexico maar weinig bedrijven (concurrenten) zijn die zich richten op telefonie, mobiele telefonie en internet. Hierdoor kan Telmex de prijzen aanzienlijk verhogen. Mexicanen kunnen hier weinig aan doen en moeten de verhoging accepteren. Zo slaagde Carlos erin veel geld te verdienen en de lijst van de rijkste mensen te beklimmen.

Amancio Ortega

Amancio Ortega
is de eerste Spanjaard die we vinden in de lijst van rijkste mensen. Ortega is eigenaar van het Spaanse multinationale kledingbedrijf Inditex. De bekendste kledingwinkel die onder deze groep valt is Zara, samen met andere bekende kledingmerken zoals Massimo Dutti, Stradivarius en Bershka.

Inditex vindt de mening van de klant erg belangrijk. Om deze reden produceren ze een kleine hoeveelheid kleding. De klant krijgt de kans om feedback te geven en er wordt naar hem geluisterd. Wekelijks worden er verschillende producten geproduceerd. Ortega kon met deze strategie al veel geld verdienen.

Larry Ellison

Larry Ellison
is de voorzitter van het softwarebedrijf Oracle. Zijn carrière begon met het ontwikkelen van de database van de CIA. Hij noemde deze database Oracle. Ellison is bekend geworden door dit ontwerp. Hij richtte zijn eigen softwarebedrijf op, dat samen met Microsoft een van de bekendste softwarebedrijven ter wereld is.

In november 2016 nam Ellison Netsuite over. Netsuite is een ander softwarebedrijf. Door deze te kopen wilde hij een concurrent uitschakelen en zijn bedrijf sterker maken. Hiervoor moest hij 9,3 miljard dollar (8 miljard euro) betalen. Op deze manier slaagde hij erin zijn winst te vergroten en een plaats bij de rijkste mensen veilig te stellen.

Mark Zuckerberg

Met Bill Gates,
Mark Zuckerberg
een van de meest bekende woorden omdat ze het vaakst in de media voorkomen. De reden dat Mark op deze lijst staat, is omdat hij in 2004 met enkele vrienden de sociale netwerksite Facebook oprichtte. In 2020 wordt hij de CEO van deze site.

Verrassend genoeg weigert Mark om zich bij het conglomeraat aan te sluiten. Zijn visie is om een ​​open communicatie tussen mensen te creëren. Winst is belangrijk voor hem.

Michael Bloomberg

Michael Bloomberg
is afgestudeerd aan Harvard, waar hij een master in bedrijfskunde heeft behaald. In 1981 richtte Michael zijn eigen bedrijf op: Bloomberg LP. Het bedrijf richt zich op computerbeveiliging.

Leuk weetje is dat Bloomberg van 2002 tot 2013 burgemeester van New York was.

Larry Page

Larry Page
studeerde computertechniek aan de Stanford University. Tijdens zijn studie creëerde hij samen met Sergey Brin een zoekmachine die de populairste pagina’s bovenaan plaatst. Ze noemde deze zoekmachine Google. Nadat ze in 1998 een miljoen euro had opgehaald, bracht ze dit product op de markt. Sindsdien is Google de populairste zoekmachine ter wereld geworden.

Hoe word je rijk?

Natuurlijk werden mensen zoals Bill Gates niet rijk door er niets voor te doen. Deze mensen kwamen alleen in de top 10 van rijkste mensen ter wereld omdat ze een innovatief idee hadden. Dit idee was zo innovatief en revolutionair dat het een gat in de markt creëerde.

Naast het idee hadden al deze mensen ook veel kennis. Die hebben ze tijdens hun academische loopbaan opgebouwd. Tijdens deze carrière ontmoetten ze ook vrienden met wie ze hun idee konden uitwerken.

Het laatste aspect dat het mogelijk heeft gemaakt om rijk te worden, is beleggen. Het verdiende geld werd zo snel mogelijk opnieuw geïnvesteerd in iets nieuws of hetzelfde product. Zo konden ze hun product verbeteren of uitbreiden. Het was nodig om de concurrentie voor te blijven.€